Празнично августовското пълнолуние в Гърция

Всяка година археологическите места и музеи в Гърция празнуват в нощта на 21 август, когато се случва едно от най големите и красивите пълнолуния в годината.

Повече от 70 музея от цялата страна са заявили участие в този празник като на 21 ще бъдат отворени до късно вечерта и ще са с безплатен вход.

Заедно с това ще се проведат много безплатни екскурзии и видеопрожекции, а празничната атмосфера ще бъде допълвана от концерти и театрални представления.

Акрополът в Атина няма да бъде отворен за посещения, но на съседния хълм Филиопапу ще има концерт на Атинският филхармоничен оркестър, а в новия музей на Акропола, входът ще бъде безплатен то 12ч. вечерта, където концерт ще изнесе Военният оркестър на Атина.

Различна музикална програма очаква гостите на археологическите места и в Елевсина. От 21.00ч. до 23.30ч. ще се проведат и празнуванията в „Центъра на Земята“ – Делфи. На всички Цикладските острови от 22.00ч. до 23.00ч. ще се четат стихове на Федерико Гарсия Лорка.

В която и част на Гърция да сте на 21 август, в нощта на най-хубавото пълнолуние не забравяйте фотоапарата си, защото ще има какво да запазите за спомен от културно-археологическите празници в Гърция.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.