Най-доброто пътешествие според зодията

Всеки иска да отиде на подходящата почивка, да се почувства „човек“ веднъж в годината, след тежкия и неуморен ритъм на ежедневието. Ето и някой интересни предложения и най-вече подходящи за определена зодия, което ще помогне, да съчетаете своето желание за почивка с това на вашия партньор.

Овен

На овена му е необходим адреналин. Скално катерене, спускане с бънджи, рафтинг, ето това е почивка за овен. Той ще получи невероятно удоволствие от всичко свързано с висока скорост, големи височини или дълбочини, ето защо може и да мечтае през ваканцията да изкачва някой връх в Алпите или някоя друга планина. Дълги пешеходни преходи по сенчести алеи, велосипедни трасета, ски спускания, сърф, този вид туризъм е измислен за овена. Най-добре ще се чувствате на екскурзии включващи пътуване с различни видове транспортни средства – самолет, балон, дори ракета, а след това посещение на тайни замъци, пълни с рицарски доспехи, истории за духове  и неразкрити съкровища. Цялото това приключение или мисълта за него, вече ви е заредило с адреналин за година напред. Според вашата слънчева зодия, много подходящи за вас са държавите: Великобритания, Германия, Дания, Сирия, Италия, Мала Азия.

Телец

За чувствения телец подходящ е „земният“ туризъм. Например да си починете в мъглива Ирландия, където да се насладите на хубава местна баня, спа-процедури и билкови аромати. За вас като че е измислено богатото разнообразие на всевъзможни чудодейни процедури за подмладяване, специални масажи, отпускащи и тялото и душата. Така също по вкуса на телеца ще са и сините води и белия пясък на австралийските плажове, далечните оазиси – криещи свежест и спокойствие. Романтичните рифове, чистата морска вода, както и сянката на стари тропически гори. Вие ще получите най-голяма наслада от докосването до природата. Много от вас предпочитат натуралният туризъм – на палатка или къмпинг. Според вашата слънчева зодия, много подходящи за вас са държавите: Ирак, Иран, Афганистан, Австралия, Швейцария, Ирландия, Полша.

Близнаци

Веднага заминавайте за Рио де Жанейро, където ви очаква разнообразие от култура, музика, танци, питиета, различни хора, движение, смях, забава. Представата ви за почивка е хубав хотел, интересни неща за разглеждане, но и задължително интернет и пълен достъп до фейсбук, туитър. Също добре ще се чувствате в Египет, Мароко, страните от „1001 нощ“ . Разходка по Нил, пирамидите, музеите, също хубава разходка за пазаруване. В Синайският полуостров на Египет, в най-южната точка на Египет е разположен петзвезден курорт, пълен с търговски центрове, казино, нощни барове и два океана слети в едно. Според вашата слънчева зодия, много подходящи за вас са държавите: Англия, Армения, Канада, Египет, Белгия, САЩ.

Рак

Рака отдава предпочитание на уюта, без значение дали е на палатка или на хотел, той трябва да се чувства като у дома си. Представителите на зодия рак много добре ще се чувстват на екскурзия в Амстердам, с неговите каменни мостове, много вода, приятни и романтични ресторантчета. Историческите хотели разположени в центъра предлагат добри услуги. Друга подходяща дестинация е Шотландия, която привлича рака с културата, традициите, националното наследство, което се отразява в музиката, носиите, обичаите, храната. Недалеко от Единбург в лесопарка е разположен замък, където раците ще се чувстват много на място. Много подходящи държави според слънчевата зодия на раците: Турция, Шотландия, Холандия, Сирия, Австралия.

Лъв

Удоволствие от почивката лъва може да получи само ако има най доброто и най-хубавото. В търсене на драматични моменти и пикантна кухня лъвовете може да се насочат към Индия. Най-добрите хотели в Индия представят на лъвовете разкош, шадравани, царска атмосфера. Тук те ще получат усещането, че са царски особи и целият свят е в краката им.

Също толкова добре ще им пасне Рим. Този вечен град ще порази лъвското сърце за винаги и той ще иска да връща тук отново и отново. Лъвът няма да може да си прости, ако поне веднъж не посети сърцето на Рим-Ватикана. Огромните магазини, марковите стоки, последният „вик“ на модата, чака и ще очарова лъва. Други подходящи градове за зодия лъв са: Франция, Италия, Чехия, Словакия и на всякъде където има величие, история и царска корона.

Дева

За девите предпочитаната ваканция е на чисто, тихо и удобно място, носещо характеристиките на престижно, известно, но и с добро обслужване и високо качество на храната. Девите се ценители и да допира с природата. Добре ще им пасне пътуване до Уругвай, сред омайващите аромати на евкалиптите. Съвършените места на планетата не са много и затова са скъпи, но това не притеснява девите. Добре им действа Швейцария – планина, чистота, хубав въздух, богатство и здравословен ритъм на живота. Тук девите може и да не успеят да устоят на зимните спортове, дългите планински преходи, които без съмнение, ще им донесат невероятна наслада. Други подходящи туристически дестинации за представителите на зодия дева са: Гърция, Русия.

Везни

Везните ще харесат всяка ваканция, на която има красиви изгреви и залези и много интересни хора. За тях Япония е подходяща. Ще се опитат да научат да рисуват йероглифи, може да понаучат и някоя дума на японски и непременно ще се върнат у дома поне с едно кимоно. Също така ще им допадне ваканция в Южна Африка, Йоханесбург, който се управлява от Везните. Там ще им хареса очарованието и спокойната атмосфера на града и океана, както и екстремните пътешествия в пустинята и дори ще искат да отидат на сафари. Подходящи държави, в които почивката на везните ще бъде най-хубава: Австрия, Китай, Япония, Тайланд.

Скорпион

Щастлива почивка скорпиона ще има в Турция, където има много хубави курорти на Средиземноморието. Истинско наслаждение ще изпита от сауна, басейните и истинската турска баня. Скорпиона с най-голямо удоволствие ще си прави разходки из всеизвестните пазари, пълни със стоки от цял свят. Също много добра ваканция скорпионите биха имали в Русия. Тя им харесва заради литературата, историята, големите и широки полета, шумът на брезите, малките селца и големите пълни с история градове. Макар да обича големите градове, скорпиона ще предпочете да отседне в малък хотел на брега на река или езеро, а там на спокойствие ще практикува и някой интересен спорт като голф. Други държави подходящи за избор на ваканция са: Германия, Норвегия, Алжир, Швеция, Мароко.

Стрелец

Стрелците остават своя избор за последният момент, защото те са пътешествениците на зодиака и обичат да са навсякъде, да видят всичко. Най-подходяща ваканция биха имали в Сингапур. Там източно азиатската култура ще ги изненада с невероятни моменти. Максимално ще се насладят на разходки в планината, с лодка по реката или с яхта в океана. Също много интересно ще им бъде в Америка, Португалия, Унгария, Испания, страните от Латинска Америка (освен Мексико и Бразилия), държавите от близкия изток.

Козирог

Козирогът е зодия с високи стандарти в това число и в избора на ваканция. Богатството на Лондон го привлича. Козирога го привлича всичко, което има традиция, история и класа. Ще му хареса да посети места, на които са се взимали решения от важни личности. Друга интересна дестинация е Мексико. Живота далеч от Европа, пълен с чувственост и тропически красоти ще му се отрази добре. Ето още няколко предложения за интересна ваканция: Индия, Македония, Мексико, Литва, Латвия, Естония и най-вече и на първо място България.

Водолей

Водолеите не са равнодушни към модерното и новото. За тях най-добре е първо да направят пътуване до Аризона. После да се отбият за малко в Лас Вегас, а като завършек да имат много полезни запознанства и приятелства. Водолеите могат да отидат и на спа-център в някоя планина със странно име, където расте специална билка, с която нетрадиционната медицина дава вечна младост. Също много ще им допадне Индия, където ще се запишат на уроци по йога, ще станат будисти, после ще бъдат монаси в някой манастир, докато се върнат в забързаното ежедневие, в което ще показват небивали снимки от една фантастична ваканция. Други идеи за добра ваканция: Дания, Южна Италия, Канада.

Риби

За рибите най добрата почивка е в близост до вода. Например островите от северна Америка ще им харесат много. А от балкона на комфортния хотел ще наблюдават от голяма височина реката или езерото, морето или океана. Блажено спокойствие за рибите е да правят разходки във водата с яхта, където никой не ги безпокои с нищо. Рибите търсят разкош, спокойствие и любов и като че Бог е създал за тях Хавай. Други интересни предложения за релаксираща ваканция: азиатските страни, северна Италия, Русия.

Диляна Иванова

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.