Самарас на среща със саудитския принц, иска инвестиции

На фона на задаваща се дупка от 10 милиарда евро бюджетен дефицит и със засилващи се спекулации, че Гърция ще предизвика загуби и за международните си кредитори, премиерът Самарас разговаря за сериозни инвестиции със саудитския принц Алуалид бин Талал.

Това се явява като надежда за страната, поради изоставащата приватизация и спешното уволнение на шефа на приватизационната агенция, след сериозни нарушения на етиката.

На тезгяха са множество компании за комунални услуги, както и Атинското международно летище и два от най големите морски портове на страната. Очаква се те да предизвикат интереса на принца, който е известен като собственик на сериозни инвестиции в Ню Йорк, Лондон и Париж.

Въпреки че анонимен правителствен служител се е опитал да омаловажи покушението като рутинно, самият принц заяви пред Ройтерс, че визитата е с инвестиционни намерения.

През март 2013 г. Forbes класира Ал Уалид като 26-ия най-богат човек в света, с прогнозна стойност на богатството  20 милиарда долара. Принц Ал Уалид оспори оценката Forbes, и заяви, че притежава 26 милиарда щатски долара. Освен това принцът е обявен и за най-влиятелния арабин в света.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.