Онлайн хазартни фирми напускат Гърция

В края на миналия месец, Гърция публикува челен списък на 401 сайтове за онлайн залагане. Имената включени в списъка са дори световните PartyPoker.com и 888Poker.com. Страната се опитва да забрани онлайн хазарта, вместо да се опитва да контролира къде и как гражданите да правят своите залози.

Ситуацията се дължи на един прост факт, а той е че страната се нуждае от много пари и разчита за това на приватизацията. Така се налива вода в мелницата на хазартния монополист ОПАП. С елиминирането на конкуренцията се повишава пазарната стойност на компанията и по този начин резултат от евентуалната продажба, гарантира приходи.

Според авторитетния ежедневник „Катимерини”, обаче законът 4002/2011 прави онлайн хазарта все по-труден и предвижда все по-тежки санкции за нарушителите. Без съдействието на доставчиците на телекомуникационни услуги, банките, полицията и съдебните органи, изглежда малко вероятно това явление да бъде ограничено. С други думи, незаконните залагания ще си продължат да съществуват.
Тези събития ще предизвикат и доста правни битки, предвиждат анализаторите. Някои компании като британските William Hill и Betfair препочетоха да напуснат пазара, докато други са решени да останат и да си търсят правата чрез съда и оспорване на регулаторната система.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.