Какво е здравето ви според вашата зодия

Овен

Представителите на зодия овен са активни и с много голям енергиен запас. Овните обичат да се движат, да тичат, а не да боледуват. За съжаление това често води до това, че Овенът пренебрегва началните симптоми на започващо заболяване, надявайки се, че като не обръща внимание на болката, тя сама ще изчезне. Те обикновено изкарват всички болести „на крак“, което разбира се не минава и без последствия. Освен това Овните са упорити и инатливи и не се вслушват в съветите на докторите и близките си. Болестите при Овните обикновено протичат в остра форма, съпровождат се с висока температура. Симптомите са ясно изразени и като правило не е трудно да се постави диагнозата. Овните често страдат от травми, които сами си причиняват, защото не са достатъчно внимателни и все бързат. Към най-уязвимите места за Овните може да се отнесат главата, при това тя страда както от болести: мигрена, световъртеж, кръвоизливи от носа, нарушение на съня, удари – особено на носа и веждите и главата като цяло. Неврозата не ги подминава, често тя засяга лицевите нерви. Овните е добре да отделят повече внимание на профилактиката на заболяванията, отколкото на тяхното лечение. Най доброто лечение за овните  е спортът. Редовните занимания ще им помогнат да предотвратят както физическите, така и нервните проблеми.

Телец

Представителите на зодия телец  са силни и имат голям резерв от здраве.  Те обикновено се чувстват добре и слушат своето тяло, като и знаят как да се лекуват и сами. Проблема на телците е в това, че да знаеш от какво си болен, не значи, че можеш да се излекуваш сам. Телците пренебрегват всякакви съвети от околните, а и рядко прибягват до профилактика. Правят това понякога от мързел, друг път от инат и не на последно място от убеждението им, че ще им мине „както всеки път“ и затова не обичат да ходят на лекар. Тук добавяме и прочутата търпимост на телеца към болка, тоест той ще отиде на лекар, само в случай, че или не може да ходи, на говори или е изгубил някоя от нормалните си двигателни способности. Слабото място на телците е гърлото и това е проблем най-вече в детска възраст. Телецът също има изненадващо слаби психологически бариери и те лесно могат да паднат при продължително напрежение от външни фактори. За да съхрани своето здраве телецът се нуждае от спокойствие, разбиране, уют и тишина, както и правилно и добро хранене.

Близнаци

Представителите на зодия близнаци винаги имат преразход на енергия. От толкова енергия, те са прекалено подвижни и дори лекомислени най вече към собственото си здраве, докато болестта не го застави поне за малко да намали своя ход. Най-уязвимото място за близнаците е нервната им система. Стресът може да ги повали на легло. Мислите на близнаците са бързи, скоростни и като силна буря помитат цялото му спокойствие, самочувствие и здраве. Тази зодия има голямото желание да успее във всичко, но физическите им възможности не им позволяват това. Затова е добре да избере една или две сфери в които да се развива, за да може да балансира енергията си, а и да има време за себе си и за своята добра кондиция. Защото животът на бързи обороти си има своя цена, а не рядко това е здравето. Близнаците губят и ценно време в безсмислени разговори, а това им краде енергията и след това, те се чувстват напълно изтощени. Във физически план най-уязвимите места на зодия близнаци са: белите дробове, ставите, черния дроб и кожата. За тях не е добре да се подлагат и на диети и очистващи програми, защото това ще наруши тяхната самозащита система и това може да доведе до пробив в енергийният щит на организма и да се появи нежелана болест. За да са добре те трябва да се движат, да тренират, да се хранят редовно и често да променят това с което се занимават. Да се редува четене и разходка, готвене с танци и т.н. и най-вече да се пазят от разстройващи нервите новини,филми,книги,разговори,хора и др.

Рак

Основният източник на болестите при представителите на зодия рак е неговата душа. Вътрешните противоречия, несигурността и неудовлетвореността от ситуацията, в която живеят поражда стрес, а живот в стрес предизвиква всичко останало – стомашни проблеми, храносмилателни разстройства, язва, гастрит и др. Слабото място на рака е неговото нестабилно емоционално състояние. То се изостря с това, че ракът трупа негативизъм от случващото се наоколо и рано или късно това започва да го руши от вътре, докато се прояви болестта. Натрупването на стари вещи, много храна, запаси от всякакви продукти, също товарят организма му. От една страна за рака е трудно се разделя с неща, а да изхвърля стари и ненужни вещи  е нужно време и много тренировки на мисълта. В повечето случаи вещите и храните печелят. Така ракът вместо да изхвърля той предпочита да изяде храната, а това неминуемо води до стомашни разстройства. Стомахът е най-уязвимият орган за зодия рак, отделителната система е на второ място, а на трето, алергия към лекарства. За тази зодия е добре да избере природните методи на лечение, защото билките ще му подействат добре. Психотерапията им действа добре, а най-добре е, когато това става у дома, в спокойна и сигурна обстановка. Ако у дома нямат спокойствие е добре да потърсят друго място за живеене сред природа и в близост до вода.

Лъв

Представителите на зодия лъв са силни и пълни с енергия. Би трябвало лъвовете да са много здрави и би било така, ако можеха трезво да преценят своите сили, но ги владеят страсти и енергия, която не го оставя дори за миг. Когато лъвът има цел той си я следва неотклонно и това го обзема изцяло. Дали ще твори, ще работи или ще се впусне в романтична връзка, той забравя всичко останало. Може да не се храни, да не си почива, а за лъвът сънят е много важен, за да навакса своите сили и да бъде здрав и силен. Ако от една цел се впуска в друга, то лъвът не ще може да се поддържа здрав. Най-много страна неговият гръбначен стълб, после сърдечно съдовата система.  Заболяванията им протичат много остро с висока температура и дори промени в кръвното налягане. Не обичат да се застояват в леглото и често прекъсват лечението на своя глава, след което може да ги повтори и потрети. Лъвът обича да се грижи за другите, но и самият той се нуждае от бавачка, но не защото не е пораснал, а просто защото забравя да се грижи за себе си.

Дева

Ако някой обича да се грижи за себе си дори прекалено много, това е девата. Чистотата, разделното хранене, здравословният начин на живот, всички тези понятия са все едно измислени от представител на зодия дева. Това е свързано с тяхната вродена чистоплътност и любов към реда, но и това че девите обичат да си откриват разни болести и да си мислят, че са болни, без всъщност да им има нещо. Те всъщност се славят с доста добро здраве и дори да се подложат на очистващи режими, сложни диети и невероятни оздравителни програми, няма да им се отрази негативно. Слабите им места са нервната система и червата. За хората от зодия дева е важно да имат подкрепа, сигурност и увереност, че са здрави и че никакви болести не ги грозят. Случи ли се нещо да ги разколебае, те може да рухнат в миг. Затова е добре, да са обградени от позитивност и спокойствие и нищо да не ги тревожи.

Везни

Представителите на зодия везни са много колебливи и често съчетават несъвместими храни, несъвместими стилове, несъвместима музика, и то в желанието си да пазят златната среда и нищо да не нарушава хармонията им. Ако няма хармония, това ще ги потопи в лошо настроение, а това ще се отрази и на цялото им тяло. Най-уязвимите им част от тялото са гърбът и бъбреците. Един от признаците, че нещо не е наред е главоболието, което може да прерасне до мигрена. Ако се появи главоболие е добре да се обърне внимание на здравето и да се посети лекуващият лекар за профилактичен преглед. Болестта може да предизвикана от най-различни органи – бъбреци, а за жените и половите органи. Представителите на тази зодия имат голяма зависимост от партньора си и често изживяват и техните проблеми като свои, а когато атмосферата у дома е хармонична, то и болестите са далеч. Най-доброто за здравето им е хубава и нежна музика, ароматотерапия и цветотерапия. Хармонията и доброто емоционално състояние свързано с творчеството също е подпомагащ фактор за добро здраве.

Скорпион

Скорпионите обичат тайната. Те изобщо не може да се похвалят с отлично здраве, но и да ги боли няма да кажат нищо. Те са търпеливи и дори да ги боли не биха споделили, а въпросът е, че при тях заболяванията протичат по различен начин. Това е голям проблем, защото е трудно да се направи бързо диагностициране и обикновено късно започват лечение. Освен това скорпионите обичат и самолечението. Те също като телците добре познават тялото си и вместо лекарство предпочитат билки, но в същото време искат и бързи резултати и може да направят предозиране. Заболяванията на скорпиона в по-голяма част са свързани с психологически проблеми, също и половата система. Много важна роля за тяхното здраве играе сексуалността. Когато там всичко е наред, то и цялото му тяло функционира добре. Ако сексуалният живот на скорпионите не протича добре, това със сигурност ще се отрази на здравето му.

Стрелец

Стрелците са силни и пълни с енергия. Представителите на тази зодия обичат спорта и почти няма стрелец, който да не спортува. Ако има сила, която обаче не се изразходва, това може да предизвика здравни проблеми. Важното е обаче какъвто и спорт да изберат, да тренират с мярка. Прекаляването с много неща е характерно за стрелците. Те се увличат и с работа, бизнес, гонят добри резултати, но всичко това ги изтощава, ако няма баланс между работа-спорт-почивка. Болестите при стрелеца може да бъдат обяснени с представката „пре – „: преяждане, пренатоварване, преработване, преумора и т.н. Стрелците често са с наднормено тегло, високо кръвно, а статистиката показва, че те по преживяват инсулти и инфаркти. Тяхното най-слабо място е черният дроб. Много добро им прави лекарят, особено ако е с някакво звание. Така те му имат изключително доверие и му се доверяват за лечението.

Козирог

В детска възраст те боледуват много, а след това се закаляват и имат добро здраве. Добре е да се пазят от счупвания, травми по краката. Козирозите са много упорити и лесно не се отказват от вредните си навици. Освен това имат собствено мнение за лечението и пречат на лекарите да си вършат работата. Накрая те правят някаква си своя система за лечение, която няма нищо общо с тази на лекуващият лекар. Много трудно се поддават на лечение, а хапчетата ги приемат, само ако са абсолютно сигурни, какво има вътре в тях. И в крайна сметка с изхабени нерви на пациента козирог и на целия лекарски отдел в болницата, се оказва, че може би козирогът е алергичен към повечето лекарства и наистина не е трябвало да му се предписват. Това така усложнява лечението, че в крайна сметка, се налага да спрат шоколада, кафето, цигаритe и алкохола (ако употребяват такива) и да започнат да ходят на фитнес или да правят гимнастика всеки ден. А ако променят и храненето, ще стане чудо. Най-важно за козирога да има сигурност у дома, да приема и минерали и витамини, това ще му помогне да укрепне и да не го ловят никакви болести.

Водолей

Представителите на зодия водолей са трудно предсказуеми, дори за хората от семейството. Това се отнася и за тяхното здраве. Често заболяванията протичат по странен начин и затова е трудно да им се постави диагноза и да им се назначи лечение. Водолеят без да иска създава голям хаос около себе си. Ако нещо го заболи в един момент десетки хора наоколо са замесени в това. Едни търсят лечение, други правят чай, трети предлагат съвети, а в крайна сметка това го натоварва толкова много и изобщо не благоприятства да се разтовари и успокои. Слабото им място е кръвоносната система и често имат разширени вени, отоци, схващания. Добре е да си разпределят силите и да оставят време за почивка и спорт.

Риби

Рибите са тайнствени и крият всичко от всички. За да се реши една риба да сподели, че има здравословен проблем, то наистина работата трябва да е много сериозна. Те най-често страдат от нервно психични разстройства и може лесно да си внушат, че са болни от нещо. Но болни или не, те може и да не предприемат никакви стъпки към лечение. Те са затворени в себе си и трудно могат да опишат симптомите на заболяването. И лекарствата не са много добро решение за тях, защото рибите са склонни към зависимост. Типичните заболявания, от които страдат: гъбични инфекции, конюнктивити, белите дробове, краката и особено стъпалата. Много болести започват от краката им, ето защо е добре често да правят водни бани, масаж на краката, а ако в добавка има хубава храна, любов и разбиране, те ще са винаги добре.

Диляна Иванова

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.