За повечето гъркини, сексът и парите вече не са приоритет

Приоритетите явно са се променили,  на гръцките жени вече не ми пука за парите или сексуалната активност на партньора им. Те предпочитат емоционалната стабилност, сигурност и спокойствие.
Според изследване на Международния институт по андрология (IAI) и Гръцката асоциация за изследване на човешката сексуалност (EMAS) става ясно, че сексуалния живот и икономическото състояние на партньора са на второ място в очите на съвременната гръцка жена. Приоритета е отдаден на семейната стабилност.
Около 600 жени, жителки на Атика на възраст от 18 до 54 години, са били помолени да отговорят с какви критерии са избрали любоният си партньор. Критериите, които са били предложени в изследването са социалния живот, сигурността и сексуалния живот.

На първо място, изследването потвърждава липсата на сексуално удовлетворение сред гръцките жени, което се отдава на влиянието на икономическата криза върху човешките взаимоотношения.

–  Оказва се, че икономическият статус не играе съществена роля в избора половинка или поддържането на връзката (в контраст с очакваните резултати) . Само 1% от жените заявяват, че са загрижени за финансовото състояние на партньора си.

– Социалната активност също има малък ефект върху избора. По този начин, една от 10 жени посочва, че е загрижена за броя на приятелите на партньора си, на неговите социални взаимоотношения. Жените, които са най- обсебени от социалния мъжки статус са тези между 18 и 34 години и тези, които живеят в центъра на Атина.

– Сексуална интимност все още се счита за важен фактор в отношенията, но отива на все по-заден план, като резултатът е намаление на честотата и продължителността на сексуалните контакти. Само една от три гръцки жени смята, че сексуалния живот има важна роля в изборът на половинка поддържане на връзката .

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.