Кока Кола с нови производствени инвестиции в Гърция

Компанията Кока кола обяви, че ще извърши значителни инвестиции през 2014 г., в рамките на своя стратегически ангажимент за присъствието на компанията на пазара в Гърция.

В свързано обяви , дружеството ще предприеме действия , за да се постигне подобрение в производството . Целта на компанията е да повиши ефективността на своите мощности и дистрибуторска мрежа, които продължават производството на 98% от продуктите си за гръцкия пазар .В рамките на следващите няколко месеца, Coca – Cola ще инвестира 3 милиона евро в Западна Гърция. Други 8 милиона евро ще бъдат инвестирани с цел за по-добро управление на енергийните и водните ресурси.

Това се отчита като отговор на черната кампания крещу компанията, която се разигра в края на миналата година, когато терористична група заплаши че ще отрови продукцията на компанията за гръцкия пазар. Отделно от това, в страната тече и друга подобна кампания за отказ от употреба на продуктите на Кока кола, която се отчита като подбудена от политически и идеологически съображения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.