Ryanair нападна „Ейджиън” и „Олимпик”: Те са монополисти, които съсипват икономиката на Гърция

Увеличението на туризма в Гърция доведе до значителни промени във въздушния транспорт. Това насърчи чуждестранните самолетни компании да инвестират в Гърция и да добави нови маршрути, конкуриращи се директно с гръцката авиокомпания Aegean – Olympic .

Нискотарифния превозвач Ryanair , обяви преди дни намерението си да засили присъствието си в Гърция чрез създаването на нови бази в Атина и Солун през април, увеличавайки в пъти покритието на местните и чуждестранни линии.  Служители на Ryanair не губиха време и директно нападнаха картела Aegean – Olympic, обвинявайки ги във “ вътрешен монопол , което уврежда икономиката на Гърция. “ Освен това те заявиха, че поради тази причина гръцкият монополист подържа високи цени на полетите и не обслужва качествено пътниците.
Ryanair залага на наистина евтини билети от по 12 евро от Атина до Солун.

Авиокомпанията се очаква да предложат около 154 полетa от Атина и 212 от Солун  на седмица. Компанията също така твърди, че новите си планове за разширяване ще доведат до създаването на повече от 1200 работни места в новата си база в Атина.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.