Стартира дарителска акция за погребение на българин в Атина

Българите в Атина стартираха ДАРИТЕЛСКАТА АКЦИЯ за събиране на средства за погребението на починалия в Атина българин Владимир Градомиров, за което вестник „Български новини“ вече ви уведоми

Три кутии – каси са запечатани с подпис от двама души и се поставени в офисите на фирмите „Леон Елас“, „Арда Тур“ и българския ресторант „НОН СТОП“, намиращ се на ул. СОНИЕРУ пресечка на ул. ЛИОСИОН в Атина.

„Нека да се докажем като християни и извън храма, подавайки ръка на човек в беда! Добротворството е най-светлата свещ пред олтара на Господ“, апелират във фейсбук групите на българите в Гърция българки съпричастни с мъката на Мария.

Днес съкрушена Мария бе придружавана от сърцатата българка Екатерина Благоева по време на акцията. На въпроса ни „Защо не създаде едно истинско българско дружество, което да бъде близко до хората и да помага?“ г-жа Благоева отговори, че ако искаш да помогнеш е необходимо сърце.

Горчивата истина е, че в Атина има няколко регистрирани дружества, но нито едно от тях не протегна ръка на сънародничката ни Мария, а се притекоха на помощ сърцати български жени, работещи дори на вътрешна работа.

Апелираме към всички българи в Атина да помогнат в този труден за нашата сънародничка Мария момент.

За останалите българи от други държави протегнали ръка за помощ ще обявим банкова сметка, където да внесат сумите, които могат да дадат.

Припомняме, че на 62 г. след няколко месечно тежко боледуване почина брата на Мария, Владимир и в момента трупа се намира в болница „Евангелизмос“ в Атина. Мария от м. ктомври 2013 г. е без работатъй като е била непрекъснато край болничното легло на своя брат. В резултат на това тя е без средства, без надежда и моли всеки българин с добро сърце, да помогне!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.