Урок по родолюбие за българските деца в Солун

„Една наша мечта стана реалност“, това бяха думите на Марио Мишев от екипа на сайта „Българска история“ часове след урока по родолюбие, който младите патриоти изнесоха на български деца в Солун на 1 март по случай 136-та годишнина от Освобождението, съобщава offnews.

За пръв път по време на своебразното им обучително турне по патриотизъм и българска история, Марио, Иван, Иво и Мартин имаха възможността да посетят българско училище в чужбина, за което те споделят, че им е мечта от самото начало на обиколката.

2

Пред около 45 родители и ученици в българското неделно училище „Сб.Вмч.Г. Зограф“ в град Солун, екипът на „Българска история“ показа и разказа за най-великите моменти от нашето минало, както и поводите за гордост да говорим за него.

На децата бяха показани и няколко от епизодите на документалната поредица „Легендите оживяват“, също дело на младите патриоти.

3

До момента екипът на „Българска история“ е обиколил над 30 учебни заведения в цялата страна, като част от проекта им „Да обиколим българските училища“, който има за цел да запознае малки и големи с историята ни, такава каквато я няма в учебниците.

„Продължаваме напред, искаме да достигнем до всички, за да можем да предадем това, което знаем, това което ни е научила българската история“, заявиха младите патриоти.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.