Швейцария отказва да предостави данни за банковите сметки на гръцките депутати

Отказът на Сдружението на швейцарските банкери попречи на искането на Парламента да бъдат отворени банкови сметки на гръцки депутати в Швейцария.

„Както вече ви уведомихме с e-mail от 25 април и 11 май 2012, не е политика на Сдружението на швейцарските банкери да насърчава молби с подобно общо съдържание за всички свои членове. Членове на Парламента могат да се обърнат направо към банките си в случай, че имат сметка в Швейцария. Швейцарските банки не са длъжни да издават удостоверения, че определено лице не притежава банкова сметка в тях. Всъщност, политиката на определени банки е да не издават подобни удостоверения” се казва в отговора на Сдружението, издаден на 24 юли 2012 година, заведен в парламента три дни по-късно и предоставен днес на общественото внимание.

Припомня се, че искането на гръцкия парламент бе по инициатива на оценките на депутата Йосиф Зисиадис, че споразумението на Гърция с Швейцария за данъчното облагане на сумите в гръцките банкови сметки там се забавя умишлено. „Много от депутатите, десни или леви от ПАСОК, имат доста пари, скътани тук в Швейцария – и мисля, че в техен интерес е те да не бъдат декларирани и огласявани за проверка” заяви в интервю г-н Зисиадис.

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.