Филм за гърците в България засне гръцката тв АЛФА

На снимката: Мениджърът на хотел“ Арена Кемпински“ в Банско, г-н Ат. Манос по време на снимките

Екип на предаването „360 градуса“ от телевизия Алфа в Гърция засне филм за живеещите гърци в югозападна България, емигрирали в следствие на кризата. Издателката на в. „Български новини“ и журналист Бойка Атанасова ,заедно с известната гръцка журналистка София Папайоану, дадоха най-доброто от себе си по време на двудневните снимки в градовете Петрич, Сандански, Банско и Разлог. Филмът ще бъде излъчен във вторник 18 март от 23.45 ч по телевизия Алфа.

„Категорична съм, че България и Гърция трябва да се запознаят отново, тъй като в южна Гърция за българите си правят изводи от първата вълна гурбетчии от началото на 90-те години, а това са предимно хора роми и хора с тъмно минало. Затова и г-жа Папайоану бе толкова изненадана от това, което видя тук. Ние пък съдим за гърците по първите работодатели, които се появиха у нас след промените, направиха шивашки цехове, после си изнесоха бизнеса, без да платят на хората, а и двете представи вече не са актуални и е нужно да ги променим. Това е от взаимен интерес“, заяви пред в. Струма Бойка Атанасова.

Гръцкият телевизионен екип, който нощува в „Пирин голф“ край Разлог остана смаян и впечатлен от условията. Шестима гръцки бизнесмени са закупили апартаменти и магазини там.

За българо-гръцкия туризъм говориха мениджъра на хотел „Арена-Кемпински“ в Банско г-н Атанасиос Манос, както и гръцкият олимпиец г-н Цакирис, който има ски училище в курортния град.

b

София Папайоану и Бойка Атанасова

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.