Спасиха осъден от бесилото, минута преди да увисне

Вместо да ритнат стола изпод Балал Абдула, махнаха примката от врата му
Осъден за убийство в Иран е бил спасен от публична екзекуция в последния възможен момент , след като семейството на жертвата реши да пощади живота му . Балал Абдула , който сега е на 20 години , бе признат за виновен за убийството на Абдолах Хусеинзадех по време на битка на улицата преди седем години, когато и двамата са били 17.

Майката и бащата на жертвата, които са загубили и друг, 11 годишен син, загинал при мотоциклетен инцидент , неколкократно са поискали изпълнението на екзекуцията да се забави, докато крайна дата беше определен за вторник тази седмица.

iran2

Според закона на шериата, семейството на жертвата е трябвало да вземе активна роля в наказанието на убиеца на сина им – очаквало се от тях лично да ритнат стола под обесника. Крещейки  за живота си , Балал бил замъкнат на бесилката от длъжностни лица и вече му били поставили примката. Но вместо да ритне стола, майката на жертвата просто зашлевила през лицето осъдения, а бащата милостиво свалил въжето от врата му.

Извънредните сцени са заснети в поредица от снимки , пуснати от финансирана от правителството информационна агенция ИРНА . Бащата на жертвата, заяви пред агенцията , че съпругата му е имала сън-видение преди три дни , в което синът им помолил да не търсят мъст за смъртта му.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.