Жертва на жестока нацистка атака с шокираща изповед

17 -годишен студент, който бил намушкан , както се твърди от подръжници на Златна зора, докато отивал на училище през януари 2013 г. в атинския квартал Палио Фалиро, даде шокиращи показания пред гръцките власти във вторник.

„Човекът, който ме нападна беше с качулка, но лицето му не беше покрито. Никога не съм виждал ножа. Лекарят ми каза, че е сигурен, че предметът с който съм бил намушкан е бил много остър, “ казва младата жертва.

Той продължи : „Аз не съм чул стъпките зад мен, защото слушах  музика. Усетих някой да ме хваща . Той ме хвана за раменете . Той ме удари в дясното слепоочие и носа. Обърнах глава и видях А. Той ме удари близо до сънната артерия, а ножът му отсече носа ми, който остана да виси. Той не ми каза нито дума. Крещях за помощ и тогава той побягна. Много хора са видели инцидента , но никой не искаше да излезе, защото се страхуват. “

„Преди този инцидент, бях говорил с приятелката на А , който беше и мой приятел. Видях свастики, които стояха на бюрото им у тях. Казах и че може да си навлече проблеми с това, но тя не искаше и да чуе. Някой после бил написал донос срещу тях. Аз не знам дали това е причината , но не бях получил никакви заплахи дотогава. Два месеца по -късно бях атакуван, „разказва жертвата.

Младият студент заяви, че нападението е било умишлено.

Нападението срещу ученикът е едно от делата  в разследването на предполагаеми незаконни действия от Златна зора .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.