Направете си домашно масло за естествен слънчев загар

Професионалният козметик и гримьор Роси Билянова съветва

Лятото вече кани край морето, плажът примамва, но добре е преди да се поддадете на слънчевото изкушение и да излагате кожата си по-продължително време на силна слънчева светлина, да я подготвите за това. Можете сами да си приготвите специално натурално масло, което да активира способността на кожата ви да създава естествен слънчев загар.

Поне три дни преди да отидете на плаж, започнете да нанасяте приготвеното масло сутрин и вечер. За да изравните тена си и да направите кожата си гладка и мека, може да си направите и домашна скраб от захар или сол, която в комбинация с маслото, ще направи кожата ви сияйна. Ето и два начина как да си приготвите домашния автобронзант:

Рецепта 1: Авокадо и кайсия

Смесете 50 милилитра масло от авокадо (защитава), 50 милилитра кайсиево масло (активира тена) и 5-10 капки етерично масло от иланг-иланг (усилвател на загара). Ако кожата ви е чувствителна, сложете само 5 капки от него.

Рецепта 2: Орех и бадем

Смесете 50 милилитра орехово масло (активира тена), 50 милилитра бадемово масло (овлажнява, защитава) и 5-10 капки етерично масло от иланг-иланг (усилвател на загара, помага за предотвратяване на изгаряния).

Смесете всички съставки и оставете да престои в продължение на 2-3 дни на тъмно място, като периодично разклащате.

Често през лятото се появяват лишеи по кожата, а понякога те са доста упорити. Едно нестандартно, но ефективно лечение е налагането им със сажди. Методът на приготвянето им е лесен. Просто запалете лист хартия върху огнеупорна повърхност. Изчакайте да изгори напълно и съберете образувалите се черни сажди. Сложете малка част от тях върху памучен тампон и го закрепете върху засегнатата от лишея кожа. Извършвайте тази процедура най-много 4 пъти на ден, не повече. Възстановяването зависи от степента на развитие на лишея. Колкото по-рано започнете третирането му, толкова по-бързо ще се отървете от него.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.