2013 г. е време за промяна и нови възможности

Диляна Иванова

Какво ни очаква през 2013 г. Разбира се, на всички им се иска по-скоро България, Гърция, Кипър по-скоро да излязат от финансовата криза, в която живеем. И все пак ще е нереално да очакваме, че през 2013г. това ще се случи. За да се получат съществени резултати, се налага още много работа. Но има много позитивни моменти в хороскопа на 2013г. И така, ето я кратката астрологична прогноза за новата година:

„Изискващият учител“ – планетата Сатурн, намираща се в първите градуси на зодия Скорпион, през 2013г. вещае трудности във финансите. Ще се искат отговорност и реализъм и много дисциплина, за да се решат тези въпроси успешно. Ако няма надеждна програма и разчет, не ще може да се избегнат изненадите, а те понякога няма да са толкова приятни. При всички положения е нужно, да се правят икономии, да се харчат пари, само за най-нужните неща.

Тази позиция на Сатурн в скорпион, ще доведе и до важни решения за скорпионите. Доста от тях може да пристъпят към важни промени, които до този момент са били само в проект. Ключовото значение тук е смяна на статуса. За едни ще бъде брак, годеж, майчинство, внуче, професионално израстване или развод, проблеми в работата или здравословни неразположения – зъби, кости, кожа и др.

Квадрата на Уран и Плутон през 2013г. показва трансформации в резултат на конфликта между остарели модели, засягащи власт, икономика, фондови борси и от друга страна нови стандарти, развитие на технологиите. Особено това се отнася за периода октомври-ноември 2013г., когато аспектите ще достигнат своето най-силно влияние. Това са кризисни и нестабилни моменти, както и подобава на всички трансформиращи процеси. Това положение на планетите Уран и Плутон, не е нещо ново, той е започнал в началото на 2012г., като особено силно е можело да го усетим през юни и септември на 2012г. Промените се очакват да засегнат преди всичко представителите на зодиакалните знаци Овен, Козирог, Рак и Везни, както и в известна степен хората с луна или асцендент в изброените зодии. Също е важно да са внимателни и в сексуалният си живот, защото иначе последствията може да са много сериозни.

Нептун е в зодия риби още от началото на 2012г., това ще подпомогне да се гледа на живота като през розови очила – нереално и приказно. Важни решения ще се наложи да се вземат по въпросите с екологията и и околната среда. Много хора ще ги влече природата, защита на животните, горите, водите…Нептун в зодия риби, увеличава нуждата от състрадание, безусловна любов, прошка, развива фантазията и въображението. Но това е нож с две остриета, защото много хора, ще изберат пътя на бягство от действителността с помощта на лъжи, измами, наркотици, лоши навици. Периодът е добър за хората с творчески професии като режисьори, актьори, писатели и всички, които си служат с въображение и изграждане на образи в каквато и да е форма.

През първата половина на годината планетата Юпитер, ще се движи в зодия близнаци, което обещава добро развитие на информационните процеси, разширение на връзките, нови контакти. Ще поддържа въпросите свързани с обучение, образование, изследвания, пътешествия, родственици и хората от близкото ни обкръжение. Нараства и необходимостта от общуване и търсене на интелектуална храна.

Във втората половина на годината Юпитер, ще се измести в зодия Рак, където ще остане около година и половина. Ще се променят акцентите. Добре ще се развиват ангажименти с дом, семейство, родители, род, Родина, традиции, семейни устои, душевност, чувства, отношения с майката. Ще нарасне потребността от комфорт, безопасна обстановка и на богатство на изобилие в противовес на повърхностни контакти останали от Юпитер в близнаци. Ще се появят по-дълбоки връзки, макар и в по-ограничено количество. Ще се търси контакта на семейството, както и ще има стремеж към създаване на семейство и хубав дом, както и помощ във финансова взаимопомощ с най-близките ви хора. За хората, които работят в сферата на недвижимото имущество, строителството, хранителната промишленост, селското стопанство и изобщо всички области, които засягат осигуряването на един по-добър живот, тази втора част от 2013 ще е много благоприятна. Ако в първата половина на годината ще върви на родените от зодия близнаци, през втората половина щастливците ще са раците и хората имащи луна и асцендент в зодия рак, както и планети в четвърти дом на хороскопа.

На фона на Нептун в риби, Юпитер в рак ще измени живота ни в едно търсене на покой, душевен мир и спокойствие на душата. Това са духовни положения и емоционалната сфера ще бъде силно активирана в този период.

В юли ще има тригон между Юпитер, Нептун и Сатурн във водната стихия, като това оформя мощно настъпване на духовенството, мъдростта, отговорността, интуицията и дълбокото възприемане на живота, както и на семейните ценности и традиции. Всичко ще бъде някак си по-оптимистично и изпълнено с вяра за по-светло бъдеще. Събитията които ще съпроводят този воден тригон, ще провокират да се замислим за душата, смисъла на живота, доброта и истински важните неща в живота ни. Това е добро време за представителите на зодия риби, рак и скорпион. От друга страна Сатурн, който е в Скорпион, ще налага щастието да бъде подкрепено с подпис, договореност, не просто празно мечтание, а полагане и изграждане на стабилни основи.

Ние всички ще имаме шанс да реализираме мечтите си. Помислете си добре, какво искате, как го искате и отправете поръчка към вселената, за да получите добри резултати през втората половина на 2013г. В същото време ще има сериозни постижения за хората заети в областта на музика, литература, кино, фотография, мистика, астрология, психология и т.н.

Струва си да отбележа още един важен период от 2013г. това е секстила между Сатурн и Плутон през пролетта – март и есента – септември. Много проблеми от миналото щ е се решат успешно, особено за хората от зодия Скоприон и Козирог и за онези със силно активни точки в хороскопа управляващи се от Плутон и Сатурн. Очаквания сценарий-сериозна промяна и то към по-добро.

Както е видно 2013г. е време за промяна и нови възможности, особено за онези, които ще ръководят своите решения и постъпки от духовни съображения.

Как и по какъв начин ще се прояви влиянието на Сатурн, Уран, Плутон, Юпитер и останалите планети в хороскопа през 2013г. зависи от цялостната характеристика на личния хороскоп, която е строго индивидуална за всеки човек.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.