Обособяват „любовни” килии за затворниците в Гърция

И … затворниците имат душа, до този извод са стигнали в гръцкото министерство на правосъдието, след като взеха решение да обособят „любовни” килии, така че да осигурят на лишените от свобода възможността да правят секс с партньорките си!

Разпоредбата, която предоставя правото на секс на мъже и жени, лишени от свобода, е включена в новия затворнически кодекс, който се очаква да бъде внесен в парламента. Това съобщи министърът на правосъдието Хараламбос Атанасиу по време на заседание на компетентната парламентарна комисия, проучваща затворническата система и условията по задържането на арестувани лица, приемайки съответните депутатски препоръки.

Г-н Атанасиу се ангажира да направи тази иновационна стъпка за гръцката затворническа система, която вече се прилага в затвори по света. Според информацията, съответната разпоредба ще се прилага в учрежденията, разполагащи с подходящи помещения и затворниците ще имат възможността да бъдат посещавани от съпруги и съпрузи или постоянни партньори.

Очевидният въпрос, обаче, е по какъв начин и къде ще бъдат обособявани „любовните” килии, в които затворниците ще изживяват абсолютно личните си моменти, след като в повечето затвори е свръхнаселено. Показателно за този факт, е че в момента в гръцките затвори има над 11 000 задържани, а капацитетът им не надхвърля 9 800 човека.

Освен това министърът на правосъдието отбеляза, че пилотната програма ще стартира веднага с електронни гривни. На първия етап ще участват 250 предварително задържани и осъдени, които ще бъдат под надзор извън затвора. Дневният разход ще бъде около 15 евро (с ДДС), които ще се заплащат от затворника, а според прогнозата – в случай на невъзможност – сумата ще бъде внасяна от министерство на правосъдието.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.