Самарас: Аз бях откровен до края, дано предсказанията ми за бъдещето на Гърция не се сбъднат!

Речта на са Андонис Самарас е споделена в социалните мрежи и медиите. Заглавието е на редакцията.

 

 

С огромно вълнение, аз искрено благодаря на всички, които стояха до нас в този труден мач. Искам да се чувствам горд от тази битка, която ние изнесохме заедно и аз наистина се чувствам много горд. Гръцките граждани избраха и всички ние уважаваме решението им.
Имам си съвест. Получих страна на ръба на катастрофа. Бях помолен да държа „горещите въглени“ в ръцете си и аз го направих. В момент, когато всичко изглеждаше загубено. Но го понесохме. Ние предотвратихме най-лошото. Преодоляхме дефицитите, рецесията, възстановихме доверието и престижа на нашата страна и поставихме основите за растеж за прекратяване на кризата.
Гърция се нуждаеше от смели решения и ние ги взехме. Не без болка. И допуснахме и грешки и несправедливости. Но ние попречихме на най-лошото и го спряхме.
Така че днес предавам една държава без дефицити безопасна за гражданите, със силна опора в света и в нашия регион. Държава измъкната от кризата. И преди всичко, оставям една страна, която е член на Европейския съюз и еврото. За доброто на на тази страна, аз се надявам, че следващото правителство ще поддържа тези постижения. Но най-вече съм със спокойна съвест, защото съм казал истината на гръцкия народ. До края.
Искрено се надявам да не не се сбъднат моите предсказания за бъдещето на Гърция.
Резултатът от изборите не е приятен за нас. Но това показва, че Новата демокрация е изправена. Въпреки много трудни, но неизбежни мерки, които взехме в две и половина години, Новата демокрация загуби само два процента от подкрепата си в сравнение с изборите през 2012 г. и остава готова да играе ключова роля в развитието на събитията от сега, обезпечавайки Европейския курс на страната , стабилността, сигурността и реформите.
Ролята на Нова демокрация в последващото развитие е от решаващо значение. Гарантирам, че ще играем тази роля напълно. Благодаря ви много.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.