Данъчните в Гърция подгониха длъжниците със задължения над 3 000 евро

Данъчните започнаха да гонят длъжниците със задължения над 3 000 евро, притежатели на луксозни плавателни съдове и скъпи автомобили. Кога данъчните органи имат право да „сложат ръка” на депозитите. Деветте основания.

Подробно:

* Конфискации на заплати и пенсии. Законът предвижда запор на 25% от общата месечна заплата само ако сумата надвишава 1000 евро. Сумата, която остава след удържането не може да бъде по-малка от 1000 евро.

* За отдадените под наем недвижими имоти се предвижат запорирания на наемни суми и предаването на предмета на наем на държавата. Данъчната служба извършва сверки на данни от договори за наем.

* За свободните професии и занаятчии, които не плащат на хазната, се издават нареждания за запор на хонорари от техни клиенти, преди самия длъжник изобщо да ги получи.

* Сред сумите, които също могат да бъдат иззети се включват всякакви други доходи и приходи, които има право да получи длъжника от трети лица.

* Директен запор от банкови сметки за суми, които съответстват на забавени задължения към държавната хазна. 18 банки, които действат в страната са получили нареждане да сътрудничат на данъчните и финансови органи.

* Приспадане на просрочени задължения от евентуални вземания на длъжниците от държавната хазна. Тази мярка няма да важи ако не съществува оставаща сума по голяма от дължимата на лицето към държавата. Напротив, ако данъкоплатецът поиска да получи от държавата дължимата претенция и да приспадне от нея собствените си задължения, приспадането не се изчислява.

* Блокиране на прехвърляния на трети лица или/и конфискации на недвижими имоти и автомобили за хората, които дължат над 3000 евро. За прехвърляния от родители на деца и пр. ще се разглежда вероятността от нечисти намерения – от тази вероятност винаге ще започва проверката на данъчния служител.

* Разпродажба на търг на вече конфискувани жилища и парцели. Това е най-болезнения случай. Стотици недвижими имоти са готови да бъдат отдавани на търг за продажба като се очаква вълна от недоволство ако министерството даде зелена светлина за това.

* Наказателно преследване за всички лица, които дължат над 5000 евро ведно с лихвите.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.