Превърна ли се Атина в стрелбище?

Центърът на гръцката столица става все по-опасно място, дори през деня, а гръцките медии оприличават района на Дивия запад, след като само за две седмици бяха извършени няколко публични разстрела посред бял ден.

В сряда, малко след 17 часа Иракчанин простреля трима души на пъпа на града. Инцидентът е станал близост до площад Омония. При стрелбата има един загинал и двама ранени. Стрелецът е иракчанин, който преди инцидента досаждал на продавачка в магазин. Собственикът на обекта и помощникът му се застъпили за жената и се стигнало до стрелбата.

На 10 юни пък, новосформирана група, наричаща себе си „Въоръжени градски милиции“ пое отговорност за екзекуцията на арабин наркодилър в квартал Екзархия в Атина, преди две седмици, отново посред бял ден. 36-годишната жертва е известен като „Хабиби“ и се смята, че е бил замесени в трафик на наркотици и престъпления, е тероридирал няколко години центъра на Атина. „Ние поемаме отговорност за екзекуцията на мафиота Хабиби, който в продължение на години е движещата сила зад инцидентите на насилие срещу местните жители в квартал Екзархия“, са споделили представителите на Милициите на известният анархистичен сайт Индимедия Атина в събота.

През юни Хабиби беше застрелян посред бял ден от двама нападатели на мотоциклет, които го гръмнаха 6 пъти в областта на шията, гърдите и главата. По-късно той почина в болницата. Говори се, че Хабиби имал връзки с албанската мафия и е бил възлов трафикант на наркотици.

Преди дни, полицията проведе масирана акция, при която бяха задържани 12 души, подозирани в наркотрафик и други престъпления, то очевидно насилието во печално известния район на гръцката столица не спира.

Властите в Атина отдавна се опитват да прочистят Омония и Екзархия, населени предимно с имигранти и славещи се с много висока престъпност, но засега без особен успех.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.