Българин е тежко ранен при адското срутване на надлеза в Италия

Българин е бил ранен при жестокия инцидент в Италия вчера, когато надлез се сгромоляса над шосе близо до северноиталианското езеро Комо, съобщава „Пик“.

Надлезният мост поддал и се сгромолясал точно когато по него минавал български тир. Камионът се стоварил върху двете платна на шосето отдолу, при което 50-годишният шофьор изхвърчал от кабината. Той е тежко ранен.Тирът пренасял 108 тона товар, включващ стоманени бобини, но транспортирането било разрешено от властите на провинция Леко. Инцидентът станал на шосето Милано – Леко, между общините Чезана Брианца и Аноне. Не се уточнява името на българския шофьор.

Сред ранените са и три деца, намирали се в коли под надлеза. Починал е шофьорът на Ауди, затиснато под руините. Става въпрос за местен жител. Две коли са били напълно смачкани от циментения мост и от стоманените бобини. Според държавната компания АНАС, която отговаря за поддръжката на италианската пътна мрежа, тя неколкократно предупредила преди инцидента, че въпросният надлез е опасен и трябва да бъде затворен за движение. През изминалите дни от него вече падали парчета.

Надлезът е строен през 60-те години. Служителят по поддръжката на въпросната част от пътя няколко пъти поискал от провинциалните власти незабавното му затваряне. Те от своя страна поискали от компанията издаването на официална заповед за затваряне на пътя, но точно когато служителите пътували към въпросния надлез, за да го инспектират, той рухнал. Прокуратурата на Леко е открила разследване по обвинения за причиняването на смърт и на смъртоносен инцидент.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.