Евродепутатът от ГЕРБ Ева Паунова се срещна с българи в Милано

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) се срещна с българи в Милано в неделя, 30 октомври 2016 г. „Българската диаспора в Милано е сред най-динамично развиващите се в последните години. Разрастването на неделното училище, увеличаването на инициативите на българската асоциация и все по-отчетливото участие на български представители в местни културни събития го доказват.

Винаги може да разчитате за съдействие от нас, евродепутатите и правителството, което работи активно в подкрепа на българските общности в чужбина, за което говорят и последните поправки в изборния кодекс, позволяващи откриването на повече секции зад граница“, заяви българският евродепутат.

d

По време на дискусията бяха обсъдени теми като подготовката на страната ни за председателството на Съвета на ЕС, ролята на Европарламента и работата на депутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП, възможности за партньорство и общи инициативи между организациите на българите, живеещи в различни точки по света, и други теми, интересуващи наброяващата над 20 000 души българска общност в Милано и областта Ломбардия.

Преди срещата българският евродепутат посети  сутрешната неделна литургия в българския храм “Свети Амвросий Медиолански” в града, отслужена от отец Стефан Паликаров, който в последствие се включи в дискусията. В нея участва и генералният консул на България в Милано Росен Руфев.

Срещата в Милано е продължение на традицията на евродепутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП да се срещат и разговарят с българската диаспора в Европа. В последните три години бяха проведени редица срещи с българските общности в Испания, Нидерландия, Белгия, Великобритания, Германия и други европейски страни.  В четвъртък, 3 ноември 2016 г. Ева Паунова и Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент, ще се срещнат с българия в Париж, а ден по-късно, на 4 ноември, Ева Паунова и Андрей Ковачев ще разговарят с българската диаспора в Мадрид.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.