Гърция без морски транспорт и през следващата седмица

От снощи  движението на фериботи и товарни кораби в гръцките пристанища беше преустановено за 48 часа, след като синдикатите на моряците в станата обявиха стачка.

Всички Плавателни съдове остават в пристанищата до неделя.

Стачката бе обявена изненадващо като протест срещу исканията на кредиторите за увеличаване на данъците в сектора на морския транспорт, услугите и корабоплаването.

 

Стачката започна само денонощие след неколкодневните силни бури и , които затвориха повечето от гръцките пристанища и почти веднага, след като нормалния график на движение беше възстановен.
До неделя сутринта спира движението и на товарните кораби.

От Синдиката на моряците се заканиха, че протестите може да продължат и след неделя, докато правителството не обещае , че данъците в сектора ще бъдат облекчени и върнати на приемливи нива.
Почти по същото време и Синдикатът на пристанищните служители обяви 24-часова стачка за 8 декември като част от големия протест,  органициран от левия профсъюз Конфедерация на труда (ГССЕ), обединяващи работещите в частния сектор.

На практика Гърция ще остане почти без морски транспорт през следващите дни, така че препоръката е всички пътувания да бъдат внимателно проверявани или най-добре отлагани.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.