6 съвета за справяне с ретроградния Меркурий

Отново е това време през година – Меркурий, планетата на комуникациите, е ретрограден

Знаеш основните неща, които да не правиш. Да не си купуваш нови електронни устройства, да не планираш пътешествия, да не подписваш нови договори или да почваш нови бизнес начинания.

Този период не е подходящ да подписвате договори, да пътувате прекалено, да водите преговори, да правите покупки, а ако става въпрос за купуване на кола или друго превозно средство, няма по-неудачен период от този.

Ретроградността на Меркурий влошава и възпрепятства качественото проявление на неговите принципи, а именно: комуникация, общуване, пътувания, договаряне, търговия.

Ако искате да започнете нещо ново, да подпишете договор или да проведете важен разговор, както и да направите покупка, най-добре изчакайте малко.

Ретроградността на тази планета е около 20 дни. Малко след като този период приключи, ще можете да правите всичко изброено, без да се натъквате на усложнения и спънки.

Шофирайте внимателно и ако ви се налага да работите с документи, проверявайте ги по няколко пъти – възможни са грешки и объркване.

Tова, което не знаеш, че периодът (от 19 декември до 8 януари) е много благоприятен за други начинания. А те са:

1. Да наваксаш с имейлите.

Нали знаеш колко виновна се чувстваш, че не си отговорила на даден мейл със седмици? Сега е идеалното време да се „гмурнеш“ в морето от мейли, да ги разгледаш и отговориш. Хората са по-податливи да отговорят на тези, които не са им писали отдавна точно, когато Меркурий е ретрограден, така че комуникацията ви ще има чудесен старт.

2. Почисти занемарените шкафове.

Невероятната бъркотия, която създаваш из шкафа или гардероба си те кара просто да затръшнеш врата с досада? Не и сега. Важно е сега да се справиш с факторите, които объркват или забавят ежедневието ти. Всичко трябва да функционира на пълен капацитет, след като Меркурий спре да е ретрограден. Единственото, от което трябва да се въздържаш е подписването на договори или официални документи.

3. Свържи се с бившия си.

Този, за който мислиш доста напоследък. Дали имате взаимоотношения за уточняване? Искаш да му кажеш нещо? Няма по-добро време да го направиш. Разбира се, можеш да провериш отдалеч какво се случва, посредством Фейсбук чат, например. Но сега е много по-вероятно разговорът да протече гладко и леко, ако се видите очи в очи. Той също може да има нещо да ти казва.

4. Поднови договорите си.

Дали от кабелната ти телевизия не те бомбандират с предложения за празнични пакети? Мислиш да направиш промени в плана си за телефон или интернет? Ако имаш спестени пари, сега е добър период да направиш промените. Единственото, с което трябва да се съобразяваш, че те трябва да са обвързани с вече съществуваща договорка – не да подписваш чисто нов договор. Виж какви са възможностите ти. Няма как да ги знаеш, ако не попиташ.

5. Обмисли внимателно почивката си.

Правило номер 1 за преживяване на ретроградния Меркурий е да си оставиш допълнително време да направиш плановете си за пътуване. Резервирай билети предварително, а не в последната минута.

6. Прекарай време с близките си хора.

Тъй като няма да пазаруваш скъпа техника или да обмисляш мащабни пътешествия, можеш да отделиш време за близките си. Планирай спокойни срещи с приятели и се надсмивай над тези, които вярват, че с ретроградния Меркурий идва краят на света.

TrafficNews.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.