Банско не прощава и на гърци

Гръцки туристически автобус беше заключен със скоби насред курортното градче, видя наш репортер

Автобус на известна туристическа фирма от Солун осъмна заключен с пранги от служителите на „Паркинги и гаражи“ в зимния курорт Банско. Возилото, въпреки размерите си не се размина със санкцията, заради неправилно паркиране в претъпкания курорт.

bus-zorpidis

Банско е претъпкано и ето какво споделят местните:

„От Платото надолу всички трасета са отворени. Пълно е с хора от най-различни националности – българи, румънци, сърби, гърци, македонци, турци, израелци, руснаци, англичани. Ние сме но своя пост, няма тежки инциденти по пистите и извън ски центъра. Няма достатъчно сняг, ръбовете под връх Тодорка са голи, затова там в момента не могат да се карат ски и сноуборд от екстремистите”, каза планинският спасител Методи Баненски. До броени дни пускаме още нови писти, дано завали и сняг, за да ни помогне за пускането на всички трасета, отворените в момента писти са в перфектно състояние, коментира маркетинг директорът на фирмата-концесионер – Иван Обрейков.

Според хотелиерите най-предпочитани са били от тридневни до петдневни ваканции в най-добрия ни зимен курорт по коледните празници. Повече от половината гости за Коледа са били млади хора. Продължава съвместната работа на български, гръцки и румънски полицаи за гарантиране на обществения ред и в помощ на туристите от съседните държави.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.