Две трети от мениджърите в Гърция мислят да се преместят в чужбина

Двама от трима мениджъри в Гърция обмислят преместване в чужбина, или с компанията или на тях самите, показва ново проучване.

В проучване, проведено от ICAP Group с участието на 600 мениджъри, само един на всеки трима са доволни от тяхната работа и перспективи в Гърция, а две трети са изразили желание да се преместят в чужбина.

В същото време, двама от всеки пет търсят по-добра позиция, въпреки че те са доволни от текущото им състояние в работата, но все пак търсят активно работа в друга компания.

Доминиращият проблем е тревожността върху по-нататъшното влошаване на икономическата среда и въздействието върху тяхната компания. Натискът за все по-добри резултати – основните стрес фактори преди време, сега са на второ място.  Основният проблем сега е постоянен натиск да се гарантирата задълженията за ликвидност и за плащания.

Освен това, съществува загриженост за нарастващия натиск за трудни решения, като например съкращения и намаляване на заплатите.

Също така, три от пет ръководители споделят, че те се страхуват, че могат да загубят работата си или да преминат на по-ниско заплащане, поради продължаващата рецесия.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.