Гръцки медии се опитват да обвиняват България за серийния убиец на атинските таксиметраджии

След серията убийства на таксиметрови шофьори в атинския квартал Кифися, полицията предполага, че убиецът може отново да се върне на улицата и да започне да убива. За двата последователни случая, БН вече писа подробно.


В същото време, гръцката преса коментира оръжието, което е използвано при нападенията. Според гръцките умозаключения, това вероятно не е професионално оръжие, а газов или въздушен пистолет, които са преправени да стрелят с бойни патрони 22-ри калибър.

И тук вече, местните мъдреци правят гениалното откритие, че газовите и въздушни пистолети са много разпространение в България и следователно и оръжието на психопата-убиец трябва да е пристигнал в Гърция от нашата страна. Така, без някаква видима причина, България е замесена и пришита към поредната гръцка драма.

Според гърците, подобни оръжия се ползвали от млади и начинаещи бандити, които правят пърлвите си стъпки по пътя на престъпността или от хора с нарушена психика.

За последното сме съгласни, тъй като през последните години на криза, доста от разглезените гърци се срещнаха с житейските несгоди очи в очи, а това  разклати и без това неустойчивата им психика. Качество, с което не могат да се похвалят.

И разбира се, тъй като е доста трудно да признаеш собствените си недостатъци, особено ако от малък си възпитаван в леност и в чувство за превъзходство в околните, тогава естествената ти реакция е да намериш причина за несгодите си извън теб.

И в този случой, България е удобната изтривалка, която моментално влиза в употреба, защото сакън, подобно идиотско престъпление, не може да бъде продукт  на някой разглезен наследник на Софокъл или Еврипид.

така, вместо да се фокусират върху разкриване на престъпленията на младия атински психопат, гръцките медии надълго и широко разсъждават върху лекия достъп на газови оръжия за самоотбрана в България, тънко прехвърляйки проблема от болната глава на здравата.

И създавайки нездравото внушение в шокираното общество, че ето, видите ли, пък българите са виновни.


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.