Солунският магнат от руски произход Иван Савидис придоби гръцката телевизия МЕГА

Солунският магнат от руски произход Иван Савидис е купил 20 % от най-големият навремето телевизионен канал м Гърция – МЕГА.   Тай е придобил, според сведенията, 20% от „Teletypos SA“ (Mega канал).  Продажбата е станала чрез Атинската фондова борса.

Източници от страна на Савидис, съобщиха, че сделката е билаз затворена още през миналата седмица, а именно в петък.

Въпреки че не е потвърдена цената, кръгове говорят за повече от 5 милиона евро за 20 процентния дял от МЕГА.

Банкови източници, обаче, изразяват учудване им как могат да бъдат свободни от тежести акции на компания, която дължи огромни суми на банките, което е меко казано скандално.

 

БН припомня, че наскоро, в интервю за гръцки сайт, Иван Савидис, сравни Ципрас с Путин, след като стана ясно, че партията на гръцкия премиер е прокарала закон в парламента, според който от плещите на Савидис падна задължението да плати над 35 милиона евро глоби, върху негова търговска компания.

Собственикът на солунският футболен клуп ПАОК, наскоро влезе в консорциум, който ще придобие основен дял и от Пристанище Салун, за което БН също писа наскоро.

Бизнес империята на бившият депутат от руската Дума и натурализиран грък се разраства с главоломна бързина под безоблачното небе на Гърция.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.