Отчетоха 55 градуса по Целзий на Апенините

На Апенините отчетоха температура от 55 градуса по Целзий, съобщи агенция АНСА, позовавайки се на сайта на военновъздушните сили.

Гореща вълна преминава през Италия и термометрите показват изключително високи градуси, пишат местните медии. 55 са отчетени в град Грацанизе.

Той се намира в региона Кампания, който е един от най-горещите в страната през последните дни. 50 градуса по Целзий пък бяха записани в град Таранто в южната част на Италия.

В други точки на Апенините също е опасно горещо. 70-годишен мъж почина от слънчев удар в Терамо, регион Абруцо. Властите предупредиха населението да е особено внимателно.

Още през миналия месец властите в няколко области поискаха да бъде обявено извънредно положение в страната заради горещите температури и рисковете за населението.

Топлото време и липсата на дъжд доведоха до суша, която засегна земеделци в няколко провинции на Италия. Жегата бе придружена и от горски пожари.

Властите в няколко общини пък въведоха режим на водата. Населението бе предупредено да не излиза на слънце в най-горещите часове на денонощието и при нужда да потърси медицинска помощ.

Източник:  ilgiornale.it

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.