Кипър с интерес към българския конкурс „Кмет на годината“

Основателят на Портала на българските общини Kmeta.bg Боян Томов се срещна с президента на Асоциацията на кипърските общини и кмет на Ларнака Андреас Вирас.

Двамата обсъдиха българския проект Портала на българските общини Kmeta.bg и стартирането на подобна инициатива в 39 общини в Кипър.

Вирас поздрави Боян Томов за страхотната инициатива и за успеха на конкурса „Кмет на годината“ на българска територия и приветства инициирането й в Кипър.

По време на срещата беше обсъдено и създаването на единна европейска платформа TheMayor.EU, която да отразява добрите практики на европейските общини, така че те да се разпространяват в повече градове.

„Идеята е страхотна и ще бъде от полза за европейските общини. Добрите практики трябва да се споделят“, категоричен е кметът на Ларнака.

Припомняме, че информационната платформа за общините и конкурса „Кмет на годината“ излиза от пределите на България и ще стартира първо в Гърция.

Наскоро Боян Томов проведе среща в Атина и с генералният директор на Гръцкото сдружение на общините Евагелос Паноу.

Скоро в Гърция ще бъде пусната специална информационна платформа, от която жителите на южната ни съседка ще научават всичко за местните кметове и случващото се в общините им.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.