Полицията ограничи партитата на Миконос, до 3 часа след полунощ

Кметът на остров Миконос призова гръцкото правителство да отмени закона, който изисква цялата музика в барове и нощни клубове в космополитния остров, да спре в 3 часа сутринта.

В писмо, адресирано до съответните министерства в Атина, Константинос Кукас казва, че местните клубове са „уловени във вихъра на объркващи закони“.

Той цитира  полицейско разпореждане от 1996, което гласи, че музиката по време на летния сезон, е разрешена до 3 часа в закрити места и до 2 часа на открито. За разлика от това, казва той, има постановление от 2009, което позволява работа до 5 часа сутринта.

„Това несъответствие в разпоредбите създаде объркване сред бизнесмените в Миконос, които са заплашени с тежки глоби и затваряне на бизнеса, ако полицията запише нарушението три пъти“, казва кметът.

Затварянето на клубовете на острова в 3 часа сутринта е неприложимо за една от най-туристически дестинации в света, която влива пари в крехката гръцка икономика.

Стотици международни знаменитости посещават космополитния остров всяко лято и дивите партита и е част от неговата култура.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.