Туризъм по български: 20 лева такса за празен стол в ресторант в Созопол

Снимка на касова бележка от ресторант в Созопол разбуни духовете във фейсбук. На нея се вижда, че в сметката наред с храната и напитките има и… такса за „празни столове“ на масата.

Незаетите столове на масата в созополския ресторант Miloz Fish & Grill са „оценени“ подобаващо – по 20 лева за брой. Така само от четирите празни места сметката набъбва с 80 лева.

Момичето, публикувало снимката, пише, че тя, заедно с приятели направила резервация във въпросния ресторант. Оказало се, че компанията ще бъде по-малка, за което управителят на ресторанта бил уведомен своевременно, пише Offnews.

По думите на момичето, персоналът на заведението бил изключително груб с тях, след като отказали да заплатят тези 80 лева. Тя твърди и че никъде не било обявено, че в ресторанта събират такса за незает стол.

Управителят на ресторанта Тони Матеев обясни, че причината да се таксуват тези 4 места по 20 лева е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от предварително заявените.

„Да таксуваме незает стол ни се случва за първи път, нямаме такава практика. В конкретния случай клиентите се държаха изключително зле, не ни бяха предупредили, че ще са с 4 души по-малко. В крайна сметка, те не са заплатили тази такса“, обясни Матеев.

След като случаят със странната такса доби популярност в социалните мрежи, фейсбук страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни коментари.

One comment

  1. Няма такъв филм!Какво значи нямат такава практика,но имат вкарано в компютъра такса „стол“?!Кого лъжете,тъпанари ненаядени?!Хайде да се размърдат малко от министерството на финансиите и да изпратят проверяващи по случая.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.