Италия: Мафиотски касапници гонят туристите

Кървавата касапница вчера край южния италиански град Фоджа, в която бяха убити бос на местен мафиотски клан, неговият племенник и двама невинни селяни, станали случайни свидетели на стрелбата, хвърли под тревога силите за сигурност на страната.

С цел да не се допусне нагнетяване на тревожната обстановка днес сутринта в областта Пуля, където се намира Фоджа, пристигна министърът на вътрешните работи Марко Минити. Те се срещнаха с представителите на местната власт и с шефовете на полицията и набелязаха спешни мерки за спиране на продължаващата вече няколко месеца кървава война.

Мафията в Пуля вече убива и през лятото. Просто защото според нейните писани и неписани закони поне досега клановете са проливали кръв обикновено през зимата и по-точно през януари и февруари, за да неизгонят стотиците хиляди туристи, предпочитащи за лятната ваканция красивата област. Но разстрелът на 50-годишния Марио Лучано Ромити – боса на мафията в близкия до Фоджа град Манфредония само ден след като излиза от затвора, на неговия племенник и на двамата селски стопани, на практика слага край на установените от „почитаемото общество“ практики. И според мнозина наблюдатели ще има отрицателни последици върху един от основните поминъци на „тока на ботуша“ – туризма.

В Пуля  само през последните 6 месеца са били убити 29 души.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.