Посрещаме на Рила Слънчевата Нова година

Слънчевата Нова година посрещат на 19 август по десетилетна традиция на най-магичното място в Рила последователите на Учителя Петър Дънов.

Резултат с изображение за паневритмияКрасивият циркус на Седемте езера е смятан от Учителя за гръбнак на Балканския полуостров и енергиен център на света. Самият Дънов, чието учение проповядва любов, мъдрост и истина, е една от най-уважаваните фигури по света.

Свързано изображениеРитуалът паневритмия е кулминация на Лятната духовна академия, която събира дъновисти от цял свят,  обяснява пловдивчанинът Живко Стоилов, преподавател по йога. Той участва в красивия танц на езерата над две десетилетия.

Свързано изображениеНа разсъмване на 19 август хората от Бялото братство посрещат слънцето на Молитвения връх, за да се настроят за най-красивата част – Голямата паневритмия  край петото езеро Махбур, познато повече като Бъбрека.

И тази година много хора ще танцуват в бяло  в магическите кръгове заедно с братя и сестри от  САЩ, Русия,  Англия, Швейцария, Португалия, Италия, дори от остров Тасмания. Очакват се около 1100 души да оформят внушителните пет кръга. „Светъл ден!“ си казват взаимно неколкостотин души в бели одежди, преди да се понесат в танц. Плавни движения, красива музика край  величави върхове – трудно може да си представи човек по-внушителна гледка. Сякаш ангели  танцуват край езерото.

Братството е начин на живот, учение, етика за тези хора. Във века на технологиите и битката за оцеляване звучи невероятно да изповядваш живот в хармония с космичните закони, любов към ближния. Това прави преживяването на 7-те езера незабравимо духовно преживяване.

SOS ЗА ЕЗЕРАТА

Въпреки че чистят района редовно, членовете на братството имат сериозни опасения за съдбата на  вълшебния Рилски циркус. С прокарването на лифта от Пионерска на езерата се тълпят случайни гости, след които остават купища боклук.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.