Костас Канидис стъпи на Елбрус за 60-тия си рожден ден

Днес Костас Канидис, Венцислав Георгиев и Константин Генов се изкачиха на вр. Елбрус (5642 м) – най-високия планински масив и връх в Русия и респективно в планинската система Голям Кавказ.

Съществува неофициален спор за това дали Елбрус е най-високият връх в Европа или тази чест се пада на Мон Блан (4810 м) в Алпите. Това зависи от дефинирането на границата между Европа и Азия, като в последните години по-популярната теория е, че Елбрус попада в територията на Европа. И тримата ни алпинисти са изморени, но са добре, съобщиха за НБП приятели, които са във връзка с тях.

Канидис е сред най-добрите алпинисти в България, почетен гражданин на Стара Загора и председател на ски клуба към местното туристическо дружество „Сърнена гора“. Бил е няколко пъти на Елбрус, но преди доста години, и стъпването на първенеца е своеобразен подарък за 60-ата му годишнина, която бе преди месец. Венцислав Георгиев е старозагорец, млад алпинист, който за първи път се качва на Елбрус. За неговия приятел от София Константин – това също е първо стъпване на върха.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.