BG келнер в САЩ отказал да сервира на гей двойка една мелба с две лъжички

Двойката останала шокирана. “Бяхме без думи. Не знаехме как да реагираме”, разказват клиентите пред медиите.

Българин, сервитьор в шикозен ресторант във Вашингтон, известен като един от най-романтичните в САЩ, отказал на гей двойка да ѝ сервира една мелба с две лъжички, пишат американски и британски медии.

Според клиентите, които се оплакали от постъпката му, сервитьорът обосновал отказа си с твърдението, че това не подхожда на атмосферата на заведението.

55-годишният Рон Кейдж и партньорът му Хенри Маккинън, на 58 г., приятелски си говорили с келнера през цялото време до момента, когато дошло времето за десерта. Тогава келнерът се заинатил и казал, че ще им донесе две отделни мелби, защото “не е редно двама джентълмени да ядат от една и съща купа.

Двойката останала шокирана. “Бяхме без думи. Не знаехме как да реагираме”, разказват клиентите пред медиите.

Джеймс Маклауд, мениджър на ресторанта, казал по-късно, че келнерът българин е уволнен. Той обяснил, че служителят говорел четири езика, но английският не му бил роден. Затова вероятно не е успял да се изрази добре, заявил Маклауд, но добавил, че така или иначе постъпката е недопустима.

Източник: 24 часа

One comment

  1. На мен историята ми звучи много забавно. Разбира се, не е хубаво, това, което е направил нашия сънародник. Явно има мнение по тази тема и много държи да го изяви, но не й на работното си място, имайки предвид чувствиетлността и обществената значимост на този казус.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.