Цветан Цветанов в Годеч: Резултатите от управлението на правителството на Бойко Борисов и на кмета Радослав Асенов са видими

Полагаме ежедневни усилия да променим цялостния облик на община Годеч. От началото на мандата на кмета на Годеч Радослав Асенов в общината са усвоени около 5 милиона лева – за подобряване на инфраструктурата и за най-наболелия проблем за Годеч – водопроводът, 1/3 от който ще бъде изцяло подменен до края на годината.

Резултатите са видими. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на новоизградена детска площадка в Годеч. Стойността на проекта е 25 000 лева и е осъществен благодарение на доброто взаимодействие между местната и държавната власт. Проектът е подкрепен и от местно предприятие, което подпомага развитието на региона. „Основната ни цел е да правим политики за хората и да развиваме както големите, така и малките населени места“, подчерта Цветанов. На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът на Годеч Радослав Асенов и кметове на населени места в София област.

Зам.-председателят на ГЕРБ благодари на жителите на Годеч, че са подкрепили Радослав Асенов на изборите през 2015 година. По думите му, кметът е доказал, че е млад човек, който милее за развитието на региона си.“Радослав представлява Вас, поставяйки проблемите Ви пред премиера, министрите и депутатите“, обърна се Цветанов към присъстващите. Той подчерта, че с премиера Бойко Борисов полагат максимални усилия за развитието на Годеч още от 2008 година. „Тогава помогнахме за реконструкцията на църквата тук, която нямаше купол и камбанария цели 70 години“, обясни той и заяви, че тогавашният кмет на Годеч от друга политическа сила не е направил нищо, за да помогне. Цветанов изтъкна, че ГЕРБ е с протегната ръка към всички политически партии. Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази надеждата си, че и другите народни представители ще подпомагат развитието както на София област, така и на другите населени места в страната.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков адмирира помощта, оказана от страна на бизнеса в Годеч за изграждането на детската площадка и изтъкна добрата работа на кмета. По думите му, Годеч е една от общините с най-големи водозагуби в страната и затова най-важният проект за населението е подмяната на ВиК инфраструктурата. „Почти 3 млн. лв. по линия на МРРБ се инвестираха през 2015 и 2016 в община Годеч. Предстои да завършим 4-ти и 5-ти етап по проекта“, обясни той.

Министър Нанков бе категоричен, че развитието на регионите е целенасочена политика на правителството на Бойко Борисов и на МРРБ. „Поемам ангажимент да довършим заедно с бордюрите републиканския път до пролетта на 2018 г. Два от големите проекти по ОПРР касаят общината – пътят от кръговото на Костинброд до Бучин проход и до Берковица от Бучин проход. Днес подписваме двата договора и ще започнем работа в следващите седмици. Осигурено е финансирането за тези 43 км. в размер на 27 млн лв. Колегите от АПИ са включили проекта само до края на града посока Бучин проход, а мой ангажимент е да се ремонтира и в рамките на Костинброд. Заедно с трите лота на тунел „Железница“ възлагаме и пътя София-Калотина. Добрата новина за кметовете на Сливница и Драгоман е, че другата седмица възлагаме и тази обществена поръчка. Насочваме ресурса в максимална степен, за да се възползвате ефективно“, обърна се регионалният министър към присъстващите.

Кметът на Годеч Радослав Асенов благодари на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и лично на Бойко Борисов и Цветан Цветанов за подкрепата, която са оказали за приключване на третия етап от подмяната на водопровода в града. Асенов изтъкна, че до населеното място вече има нормален достъп, след като е изграден 8 км път на стойност над 2 млн.лева. Според кмета на Годеч изграждането на нови проекти е важно за бъдещето както на Годеч, така и на България.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.