Цветанов: ГЕРБ призовава за диалог по национално значими теми

Началото на новия парламентарен сезон започна с акцент върху готвените от управляващи и опозиция законови текстове за мерки за борба с корупцията.

Пръв на трибуната излезе Цветан Цветанов (ГЕРБ), който прочете декларация с приоритетите на своята парламентарна група. Той обяви, че обществените очаквания в момента са насочени най-вече към борбата с корупцията и реформите в съда, затова и групата му вече е внесла в правната комисия проект за антикорупционен закон, чието разглеждане започва още днес. По думите на Цветанов законът трябва да бъде приет до края на годината. От него ще последва и създаването на единен антикорупционен орган на основата на настоящата Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество. Цветанов акцентира и върху намеренията на неговата политическа сила за реформи в съдебната система. Ще вървим към бързо и ефективно правосъдие, ще следваме и препоръките в докладите на Европейската комисия, зарече се той.

До края на 2018 година управляващите предвиждат да заработи и електронното правителство, стана ясно още от думите на Цветан Цветанов.

Според него политическият сезон започва с добри новини – икономически растеж и намаляване на безработицата до нивата, характерни за пълната заетост у нас. Правителството категорично има готовност за пълен 4-годишен мандат, отбеляза Цветанов.

Той постави акцент и върху предстоящото ни Председателство на Съвета на ЕС, изброи приоритетите през този период и отбеляза, че от 1 декември ще заработи интернет порталът на българското председателство, който ще е на 4 езика – български, английски, немски и френски.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.