Атина продава правителствени сгради

Гръцкото правителство одобри в понеделник план за дългосрочно отдаване под наем на 28 държавни сгради, между които имоти на данъчните служби, министерски сгради, както и главната полицейска централа в Атина.

Държавният приватизационен фонд се надява чрез дългосрочни наеми и лизингови договори да докарва на хазната до около 40 милиона евро през следващите 20 – 25 години.

В списъка за приватизация са включени 12 данъчни служби, сгради на министерствата на правосъдието, културата и образованието и столичното полицейско управление.

Стартът на процедурата ще бъде на 19 април, когато потенциалните инвеститори ще могат да се запознаят с имотите и съпътстващата документация.

Гърция е подложена на натиск за ускоряване на приватизационната си програма, като част от спасителните мерки за изход от кризата.

Освен това се очаква да се поискат и още съкращения в публичният сектор, въпреки достигналата рекорди безработица от 27 %.

Въпреки това, според икономическите анализи, гръцката икономика се е свила по-малко през последното тримесечие на изминалата година, отколкото бяха очакванията, а това е добър знак. Въпреки това, общия икономически спад се оценява на 6,4% за 2012-та.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.