Бойко Борисов: Когато бяха на власт, БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата

БСП два пъти имаха възможност, откакто аз съм в политиката, да приемат и приложат свои закони за защита от корупция. Вместо това, през 2008 г. те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на управлението на “Тройната коалиция”.

Това каза министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на десетата юбилейна Лятна академия на МГЕРБ, която се провежда във Варна, соъбщиха от партийната централа.

Борисов бе категоричен, че една партия се оценява, когато е на власт, не когато е в опозиция. По думите му, инфраструктурните проекти и пътните коридори са важни, въпреки популистките твърдения на опонентите на ГЕРБ. Борисов изтъкна, че приоритет на приоритетите в този управленски мандат е завършването на АМ “Хемус”, където над 30 години нищо не е правено.

“Ще видите как ще се промени България в този регион. Всеки ден следя развитието на строежа. Над 300 метра има готови в тунела под “Шипка”, обясни той. Министър-председателят заяви, че въвеждането на ТОЛ системата ще даде възможност да бъдат обновени пътищата в страната. Премиерът заяви, че в ситуация на криза като тази с отвлечения Адриан, нацията трябва да се консолидира. “Така показваме като нация, че сме силни и единни и не можем да бъдем уплашени. Така е във Великобритания, във Франция. След терористичен акт там никой не търси политическа отговорност от управляващите. Година и половина ни струваше да хванем и да вкараме в затвора “Наглите”.

Навсякъде в света има отвличания. Престъпниците също гледат телевизия”, обясни Бойко Борисов и призова полицията да бъде оставена да си свърши работата. Премиерът бе категоричен, че държавата е стабилна.

“Безработицата пада. 11 000 души работят по това да вкараме всички деца в училищата. Ако обществото не ни подкрепи, няма да успеем. Има деца, които трябва да са пети клас, а не знаят азбуката, не познават цветовете. Трябва да си дадем сметка – или всеки един от нас ще дава от заплата си за издръжката на тези хора, или с воля трябва да накараме децата да учат и да работят. Не са само роми, има и българи”, посочи Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ще се вдигнат доходите на хората в страната.

“Само за два месеца, по време на служебното правителство, приходните агенции събраха със сто милиона по-малко”, изтъкна той. Председателят на ГЕРБ изтъкна пред младежите от партията, че България води политика на добросъседство. “Имаме нулев натиск на българо-турската граница. Помните ли “костинбродската” атака срещу ГЕРБ в Харманли и Овча купел преди изборите? Защо са тези провокации по време на избори? И този въпрос, който най-много плашеше българите, го решихме по най-добрия начин”, подчерта Борисов. Министър-председателят заяви пред присъстващите над 250 младежи, че ГЕРБ дава реална възможност на младите хора да получат достъп до управление.

“Колкото по-близко сме до хората, толкова по-добре за партията и за държавата. Ако ни е съхранила нещо, това е обновяването на партията и подобряването на политиките. Постоянно идеите и приоритетите ни се подобряват. Продължаваме да правим това, което правим добре”, обясни Борисов. Премиерът отговори на всички въпроси, които му бяха зададени от младежите от ГЕРБ. Те се интересуваха от “Цанков камък”, от инфраструктурните проекти в страната, от Газовия хъб “Балкан”.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.