Златна огърлица и обеци – подаръци от съпругите на Президента и Премиера в Гърция на Брижит [снимки]

Златна огърлица с маслинови листа беше подаръкът на съпругата на президента на Републиката, Власия Павлопулу до съпругата на френския президент Брижит Макрон след приключването на сутрешното им посещение в Древна агора.

Г-жа Макрон веднага я сложи с помощта на г-жа Павлопулу, благодари и каза: „Това ми напомня за Древна Гърция“.

Подаръци на първата дама на Франция бяха дадени от г-жа Марева Мицотаки, както беше обявено вчера, както и Перистера Базиана.

Партньорът на премиера г-жа Перистера Базиана направи два подаръка на Брижит Макрон. Първият го даде в колата вчера, докато двете дами пътуваха от Фондация Ставрос Ниархос и Акропола. Книгата на Константинос Кавафис стихотворения на френски и компактдиск на Константин Христодулу композитор. След това бе даден официален подарък, който тържествено връчи чифт обеци от Музея Бенаки и перлена огърлица копие от 4-ти век.

Подаръкът на Марева Мицотаки

Марева Мицотаки също така направи много любезен ход и бе подготвила подарък за г-жа Макрон, който е изпратила, преди да пристигне в Атина. По-специално, съпругата на главния опозиционен лидер е изпратила на Брижит Макрон подарък чанта и риза със собствена марка, направени изключително за Първата дама на Франция. Те не принадлежат към никаква колекция от марки. Разбира се, както чантата, така и ризата са изработени от изключителни гръцки материали, изработени от занаятчии в различни краища на Гърция.

Снимки: INTIME NEWS /ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.