25 000-30 000 бежанци ще останат окончателно в Гърция

Очаква се около 25 000-30 000 броя бежанци и имигранти да останат постоянно в Гърция, каза министърът на миграционната политика Янис Музалас.

Става дума за имигранти и бежанци, които са подали молба за убежище и не подлежат на депортиране.

Министър Музалас подчерта, че се подготвят три нови програми за интеграция, като първата предвижда нова регистрация, издаване на данъчен и осигурителен номер на онези, които имат право. Втората е за записване на всички деца в училище и програма за обучение по английски език, а третата за кандидатстване за работно място.

Министърът на имиграционната политика подчерта, че споразумението между ЕС и Турция „има само положителни резултати“, като отбелязва, че Атина следи отблизо развитието, тъй като „всяка нестабилност в региона създава трудности и рискове и всяка промяна в отношенията между ЕС и Турция ни държи нащрек“.

Той каза, че решението на Съда на Европейските общности срещу Унгария и Словакия улеснява ЕС и оправдава Гърция, както и комисаря по имиграционната политика Димитрис Аврамопулос.
„Бежанците и мигрантите щяха да бъдат интегрирани много по-бързо, ако нямахме ксенофобски и расистки възгледи за тези страни“, каза Музалас.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.