Милано: започва новата учебна година в българското училище

На 1 октомври 2017 Българското училище в Милано отваря врати за пета поредна година.

Дейността на училището е насочена към всички, които по различни причини искат да научат български език и да се доближат до българските традиции и култура. През изминалите години училището постепенно се разраства и тази година получихме важно признание от Министерство на образованието и науката.

Обучението се провежда в Милано всяка неделя от 9,30 до 13,30 часа. Преподавателите са филолози и педагози. Обучението е организирано съобразно програми и учебници, одобрени от МОН.

Провежда се обучение по български език и литература, човек и общество и история и цивилизация (там, където са застъпени в програмите на МОН).

За тази учебна година имаме следните нива:

– предучилищна група 3-5 годишни деца
– 1 клас
– 2 клас
– 3 клас
– 4 клас
– 5 клас

При разделянето на децата по групи вземаме предвид както възрастта на децата, така и нивото на владеене на български език.

По време на занятията на децата, се провежда курс по народни танци за родителите.

Народните танци са заложени и в програмата на децата.

Училището приема деца през цялата учебна година.

Амбицията ни е да превърнем нашето училище в късче от България, където децата да се чувстват у дома. Постигането на тази цел минава, освен през изучаването на български език, също и през опознаване и практикуване на прекрасните български танци, на българските празници и обичаи, през опознаване на българската история и география.

Тържествата и честванията на български празници са неразделна част от живота в училището.

В програмата на учениците през учебната 2017/2018 год., както обикновено, сме заложили допълнителни занимания като курсове по народни танци, празнуване на Деня на Будителите, Коледа, Работилница за изработване на суровачки, Работилница за изработване на мартеници, Великденска работилница, Ден на славянската писменост и култура, лаборатории за поезия, лаборатории за творческо писане и т.н.

За повече информация и записване:

E-mail: bgschoolmilano@gmail.com
Тел. 0039 345 905 5564

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.