Опашки по границите с Гърция и Сърбия

Абсолютен кошмар е преминаването днес през граничните ни пунктове с Гърция.

Интензивният трафик и опашките започнаха още от сутринта и с напредването на деня се увеличават. Но още по-зле е положението на основното ГКПП със Сърбия.

Към 15:00 ч там опашката от излизащи от България автомобили през „Калотина“ вече достига 6 км, сочат данните на „Гранична полиция“. От там препоръчват на пътуващите за Сърбия да използват алтернативни маршрути през ГКПП „Стрезимировци“. Причината за образувалата се колона е основно в турските гастарбайтери, които в края на лятото традиционно се завръщат към страните в Западна Европа, където живеят.

На „Калотина“ пък опашката от леки коли е 3 км. И отново се отнася до излизащите от страната автомобили. Малко по-малка колона – от 2 км, се е образувала на ГКПП „Маказа“. Затова на пътуващите към Гърция се препоръчва използването на някое от останалите ГКПП-та – „Илинден“, „Капитан Петко войвода“, „Златоград“ и „Ивайловград“.

Колона от автомобили се е образувала и на ГКПП „Малко Търново“. Става въпрос за движението в посока Турция, което там е интензивно. Опашка от 1 км пък са направили камионите, които ще преминават в Румъния през „Дунав мост 2“. По останалите ни гранични пунктове засега трафикът към момента се осъществява нормално.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.