Цветанов: Има припокриване с „Наглите“, но е друга група

По повод развръзката с отвличането на Адриан Златков шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е недопустимо да се връщаме във времена, които смятахме, че вече са отминали.

„Може да се направи припокриване между групата, отвлякла Адриан Златков, и начина на действие на „Наглите“, но с детайлите, които са установени вече, ще се стигне до извода, че става дума за друга група, която е сформирана и е създала предпоставки да се прави такова нещо“, каза той в предаването „Лице в лице“ по bTV.
Бившият вътрешен министър допълни, че това е само хипотеза и не смята, че трябва да се извежда като основна версия.

„Най-важното от тази развръзка е, че Адриан е жив и здрав в добро състояние. Психическата травма ще остави траен белег върху неговото съзнание и неговото близки. Тук трябва да се даде шанс на българската правоохранителна система да си свърши работата“, каза Цветанов.

По думите му в такива ситуации трябва да се събере огромна по обем информация и не трябва да се избързва, за да бъдат доказателствата пред съда безспорни.

Цветанов е убеден, че групата ще бъде „реализирана“.

Спомням си, че когато беше освободен Румен Гунински-син и беше платен откуп, можехме да пристъпим към реализация, но тогава се реши, че трябва да съхраним на първо място човешкия живот. Ние вече знаехме, в рамките на месец-два събрахме необходимите доказателства и пристъпихме към реализация, допълни той.

Цветанов подкрепи решението на ръководството на министерството да не се дава информация през времето, в което е бил отвлечен Адриан, защото хората, които са го отвлекли, също следят информациите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.