1 стотинка цена за чадър и шезлонг в Бургас от 2018 г. в България

От следващата година цената на чадър и на шезлонг на плажа „Бургас-север“ ще е една стотинка. Това потвърди пред „Флагман“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Повод да я потърсим бе нейно изявление в парламента във връзка с одобрените нови концесионери на плажовете „Нестинарка“ и „Бургас-север“.

Попитахме я дали наистина ще се плаща по една стотинка за чадър в Бургас, на което Ангелкова отговори: „Да. Новият концесионер от следващата година е приет вече. Да – една стотинка.“

Припомняме, че за концесионер бе избрано дружеството „Палм инвест“ ЕООД, регистрирано в Смолян. Официално то е собственост на Йордан Хаджихристев.

Решението на Министерския съвет (МС), с което концесията е одобрена, е от 11 август. То е можело да бъде обжалвано в 10-дневен срок след публикуването му в „Държавен вестник“ (публикацията е в броя от 18 август).

„Палм инвест“ е имало право да се откаже от сключване на договора, губейки депозита за участие в конкурса. Това изглежда не се е случило, ако съдим от думите на Николина Ангелкова.

Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов се противопостави на концесията, тъй като според него зад нея реално стоят Маргините. Той е и против сроковете, с които се сключват по принцип концесиите – за 20 години. Симеонов смята, че това не е обосновано, тъй като концесионерите не правят големи инвестиции.

Според решението на МС новият стопанин на северния плаж в Бургас ще има задължение да инвестира по 90 000 лева без ДДС „за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и стратегия за развитие и популяризация, включително спортно-развлекателна и друга дейност, за всяка година от срока на концесията“.

Цената на чадъра и шезлонга звучи доста абсурдно – по 1,2 стотинки с ДДС.

Концесионният договор влиза в сила на 1 януари 2018 г.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.