ЕКОКАТАСТРОФА: Черна смърт в Саронико: Животни, удавени и залепени в мазут – Снимки на отчаяние

Огромна е екологичната катастрофа, причинена от изтичането на мазут от потъването на малкия танкер „Агия Зони II“ в неделя сутринта в Саламина.

Μαύρος θάνατος στον Σαρωνικό: Ζώα πνιγμένα στην πίσσα, κολλημένα στο μαζούτ -Εικόνες απόγνωσης

Разливът от Саламина първоначално, се прехвърли и към морската зона в Пирея, Фалиро, Елинико и Глифада. Освен замърсените води унищожени са множество морски организми, живеещи близо до бреговете на тези райони.

„Намерих в морето в Саламина сутринта един малък алуон, който беше забит в мазут. Отведох го до брега и с помощта на минувачи изчистихме (колкото можахме) горивото, което имаше върху него „, пише във Facebook свидетел.

Шок предизвикват снимките и видеоклипа и на Би Би Си, който показва бедствието, причинено в Саламина. В него една малка птица, облята в катран, прави невероятни усилия да се измъкне.

Снимките на гръцката агенция „Еврокиниси“ и фотографът Антонис Николопулос показват следствието на нефтения разлив върху морските животинки в района. Един рак е потънал напълно в мазута.

Шокираща е снимката и на фотографа на AP в Гърция, Петрос Янанкурис, изобразяваща мъртва морска костенурка, плаваща в замърсените води на Саламина.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.