Д-р Марина Белчева: Хомеопатия е нежен метод за възстановяване на организма

Д-р Белчева ще гостува в Атина на 24 септември, където ще изнесе лекция пред българите и ще направи безплатни прегледи. Завършила Петербургска педиатрична академия през 1990 г. Специализирала е в Москва хомеопатия и ирисова диагностика, занимава се с цветоимпулсна терапия и диагностика на стреса. Омъжена.

– Д-р Белчева, бихте ли разказали за  Хомеопатията – какво представлява?

Хомеопатията представлява метод на лечение на природна основа, съобразен с факта, че всеки от нас представлява живо същество, уникално със своята индивидуалност и личностни характеристики, със свой ритъм на живот и работа и със собствена обкръжаваща среда. За основоположник на хомеопатията като метод на лечение се смята немският лекар САМЮЕЛ ХАНЕМАН (1755 – 1843 ), виден токсиколог и химик, работил в университета в Лайпциг. След дългогодишни наблюдения и експерименти той установил, че веществата , които в измерими дози могат да причинят болест, в безкрайно малки дози могат да излекуват болест, протичаща с подобни симптоми. Оттук идва и името хомеопатия (homeos- подобен, и patos – болест). Интересно е да се отбележи, че още през IV век преди новата ера бащата на медицината – Хипократ е забелязал, че „нещата, които са причинили заболяването могат да го излекуват“.

– Как можем да се лекуваме и защо да изберем този метод?

Непрекъснато расте и доверието на хората към хомеопатичния начин на лечение, като във Франция, например, близо половината от пациентите прибягват редовно към хомеопатични медикаменти. Това е съвсем обяснимо, тъй като освен, че са високо ефективни, те не притежават никакви странични действия и противопоказания.

Ето защо хомеопатията е предпочитан метод за лечение, както на бременни жени, на кърмачета и на деца, така и на възрастни и на болни с хронични заболявания с нарушени функции на бъбреците и черен дроб, а също и на хора с алергии. Счита се, че докато алопатичните лекарства потискат болестта, хомеопатичните такива, представляват специфичен сигнал за стимулиране и отключване на потенциала, заложен във всеки организъм да се справи с възникнал в него болестен процес.

Не случайно целият кралски двор във Великобритания предпочита този начин на лечение.

– Как да живеят хората, за да не боледуват?  

Здравословен начин на живот, спорт, здравословно хранене –без излишества и преяждания, без храни с ГМО , умение да се разтоварват, употреба в рамките на разумно на билки, биологично активни добавки, които доставят необходимите микроелементи, минерали, витамини, незаменими аминокиселини, без да прекаляват с лекарства без повод и д.р.

– Как да усвоим магията да бъдем здрави и да се чувстваме добре във всеки миг?

Трябва да се радваме на всеки миг от живота, да търсим във всичко само приятни и положителни моменти, да избягваме отрицателни емоции, общуване с неприятни хора, да се занимаваме с любими неща –работа, хоби и др.

– Хиляди хора са твърдо убедени, че хомеопатията е нещо различно и помага.

Проучвания в областта на хомеопатията се публикуват в най-престижни медицински списания, а здравните каси в страни, като Франция, Германия, Великобритания и др, изплащат както хомеопатичния преглед, така и определен процент от назначените от лекаря хомеопатични медикаменти. Хомеопатия е нежен метод , който е направен на възстановяване на организма, самостоятелно стимулиране на наши потенциали.

– Колежка разказва, че синът й се лекува само с хомеопатични средства, а при грипна епидемия оздравява пръв.

Моите пациенти също се лекуват само с хомеопатия, тя помага бързо да стимулира собствените защитни механизми, няма странични ефекти, не може да бъде предозирана.

– Вие как се лекувате?

Аз и моето семейство обикновено използваме хомеопатични средства и биологично активни добавки, билки. Аз от детски години не съм пила антибиотик.

– Учени твърдят, че Хомеопатията е надежда за загубилите надежда?

Хомеопатичен метод на лечение съществува от преди много време, това е избор на всеки, който е загубил вяра от алопатично лечение ,избор на лечение на малките деца, бременни , хора с хронични заболявания.

Настъпва времето на интегралната медицина, която използва знания от конвекционални и алтернативни методи ( хомеопатия, китайска медицина, фитотерапия и т.п.).

Контакти: gsm: 0888148792
doctor_marina@mail.bg

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.