Цветан Цветанов: Шумен е икономическото чудо в региона

В края на своята обиколката в шуменска област председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна със симпатизанти и членове на политическата сила в град Шумен.

Домакин на срещата бе кметът на общината и областен координатор на ГЕРБ Любомир Христов. Сред присъстващите бяха и народните представители от ГЕРБ-Шумен д-р Румен Генов и Димитър Александров, областния управител проф. Стефан Желев.

“Когато преди две години Любомир Христов стана кмет на Община Шумен, той завари една изпразнена общинска хазна с дефицит от над 35 милиона лева. Това, което виждам днес, е един бързо развиващ се град, където се изграждат нови индустриални предприятия и вече има глад за работна ръка. До края на годината ще бъдат открити над 1100 работни места, което определя Шумен като съобразно икономическо чудо в региона”, заяви Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че видимо се променя и обликът на града, като една от най-големите инвестиции в спортна инфраструктура е изграждането на зала „Арена–Шумен”.

„Това са едни прекрасни придобивки за жителите на града, което едва ли щеше да бъде възможно, ако ГЕРБ нямаше мнозинство в парламента и не беше сформиран настоящият кабинет начело с Бойко Борисов. Шумен е красноречив пример за това какви резултати могат да бъдат постигнати, чрез упоритата работа на кмета и неговия екип с подкрепата на правителството и ПГ на ГЕРБ”, изтъкна Цветанов.

В речта си той наблегна върху основния приоритет на правителството – образованието, в което държавата ще инвестира всяка година със 330 млн.лв. повече от досега.

Цветан Цветанов каза още, че със стартирането на политическия сезон е подета изключително добра инициатива, в която старите велики столици ще получат по-добър и специален статут. “Трябва да покажем на света, че имаме богато културно-историческо наследство. Надявам се добрата ни идея да бъде подкрепена и от останалите парламентарни групи“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той посочи, че законопроектът ще бъде внесен в парламента до 10 дни и до края на годината или началото на следващата се очаква бъде приет на второ четене.

Цветан Цветанов изрази надеждата си, че след приемането на Закона, с политиката, която прави днес правителството и с постигнатата стабилност, правителството ще може да се ангажира с целеви средства за решаване на проблемите на инфраструктурата, а и за разкриване на нови дадености от богатото културно наследство на страната.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.