Липсата на витамин D при жените крие много опасности, дори може да се окаже фатална!

Последните медицински открития са изключително важни за жените. Липсата на витамин D не дава само поражения върху костите, тъканите, ноктите и косата. Проведено е мащабно проучване на учени от университета в Харвард.

Изследвани са голям брой жени с множествена склероза. Това е едно от опасните и непредсказуеми автоимунни заболявания на новото време. Проучванията показали, че около 2/3 от изследваните жени, които имат множествена склероза, се наблюдава недостиг на  витамин D. Информацията е публикувана в The Deccan Chronicle и цитирана от actualno.com, пише Блиц..

Учените са установили, че най-добре се усвоява през кожата на ръцете. Става дума за меката вътрешна част на ръцете от китките до лактите.

Затова е важно, когато ходите на разходки сред природата, винаги ръцете до лактите да бъдат оголени, за да сълирате от безценния  витамин D. Друг начин е чрез храната – океанска риба (херинга и скумрия), черен дроб, жълтъците на яйцата. Витамин D се продава в аптеките под формата на рибено масло и като хранителни добавки. Множествената склероза е автоимунно заболяване. То засяга главния и гръбначния мозък. Засегнатите нервни клетки не могат да осъществяват комуникация по между си; не може да се осъществи пренос на подаваните сигнали. Жените са предразположени към множествена склероза много повече отколкото мъжете.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.